naar Marker Nieuws indexpagina
Veilig zwemmen bij de haven van Marken
 
Sinds 1 mei 2014 beschikt de gemeente Waterland over een nieuw officieel zwemstrandje: Het Havenstrandje Marken. Het strandje is al vele jaren in trek als zwemstrandje door de Havenbuurtbewoners en andere inwoners van Marken. Vorig jaar kreeg de gemeente Waterland de kans van provincie Noord-Holland om hiervan met behulp van een startsubsidie een officiŽle zwemplek te maken.
 
Waterkwaliteit in beeld
Voordeel van een officiŽle zwemplek  is, dat het zwemwater gedurende het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) regelmatig wordt gemeten en de uitslag ervan gepubliceerd wordt op de website www.zwemwater.nl. De waterkwaliteit bij het havenstrandje heeft bij een meting in 2013 de status ďuitstekendĒ gekregen en daarom kan dit strandje, een jaar eerder dan gepland, worden aangewezen tot officieel zwemstrand.
 
Inrichting strandje
De gemeente Waterland heeft advies gevraagd bij een vertegenwoordiging van de Havenbuurtbewoners en de Stichting Eilandraad Marken hoe de inrichting van het strandje er verder uit moet zien. Er zijn onder andere afspraken gemaakt over het maaien van het gras tijdens het zwemseizoen, het plaatsen van een fietsenrek bij de toegang en een ballenlijn in het water. Op vrijdag 4 juli wordt het strandje feestelijk geopend. Meer informatie over deze gebeurtenis volgt binnenkort.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 12 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina