naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland gaat verder met Wecycle!
 
Gemeente Waterland heeft de overeenkomst Wecycle voor het inzamelen van elektrische en elektronische apparaten verlengd tot 2017. Elektrische en elektronische apparaten bevatten metalen die kunnen worden hergebruikt als grondstof.  Dit past in de doelstelling van hergebruik van materialen of grondstoffen.  Dit is een speerpunt van beleid van het huidige college.
 
Opbrengst Waterland boven landelijk gemiddelde
Wethouder Bromet is blij met de verlenging van de overeenkomst. “Het huishoudelijk afval in onze gemeente wordt gescheiden in meerdere stromen. Bekend daarin zijn natuurlijk groente,- fruit- en tuinafval, oud papier, glas, plasticverpakkingsmateriaal, textiel en klein chemisch afval. Maar ook elektrische apparaten kunnen worden ingeleverd bij onze afvalstraat aan het Galgeriet.
 
Dat onze inwoners dat belangrijk vinden, blijkt wel uit de opbrengst elektrische apparaten van afgelopen jaar: deze is in de gemeente Waterland 6,5 kilo per inwoner. En dat is twee kilo meer dan het landelijk gemiddelde! Bestaansrecht dus, voor deze afvalinzamelstroom en een belangrijke bijdrage voor het milieu waarvoor wij ons als college graag hard maken.”
 
Wat en waar inleveren?
Bij het inleveren van elektrische apparaten gaat het niet alleen om tv-toestellen of een wasmachine. Ook mobiele telefoons, stofzuigers of haardrogers zijn welkom. De afvalstraat aan het Galgeriet in Monnickendam is geopend op maandag tot en met donderdag van 8.00-12.30 uur, op vrijdag van 8.00-12.00 uur en tevens elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9.00-12.00 uur.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 24 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina