naar Marker Nieuws indexpagina
1916 - 13/14 januari - 2016
 
Zoals bij velen wel bekend heeft er in januari 1916 een enorme watersnoodramp op Marken plaats gevonden. Deze watersnoodramp heeft aan vele mensen het leven gekost.
Het duurt nog even voordat het zover is, maar ik zou graag beeldmateriaal van deze ramp, en dan met name over Marken, willen verzamelen en publiceren op een speciale site, helemaal ingericht naar de watersnoodramp. Voor deze site ben ik op zoek naar oude foto's en informatie over de achtergronden van de foto's.
 
Bij deze een oproep om zoveel mogelijk foto's digitaal in te zamelen. Zelf ben ik in de gelegenheid om foto's te scannen, maar ook negatieven of dia's. Wanneer er filmmateriaal is kan ik deze ook omzetten, mits het op een VHS videoband is opgenomen.
Maar ik kan ook hulp gebruiken over de achtergronden van de foto's; bijvoorbeeld waar is de foto genomen, wat was de functie van bepaalde gebouwen/gebieden die verloren zijn gegaan. Kortom, een heel compleet beeld proberen te vormen over de watersnoodramp, maar ook over de gevolgen op de lang(er)e termijn. En welke gevolgen daar nu nog merkbaar door zijn.
 
Heb je zin om me te helpen, of heb je materiaal, dan kan je me mailen op onderstaand mailadres:
Barbara@MesMarken.nl
 
Met dank aan Jan Schild voor de foto's

Bron: Barbara Teerhuis, woensdag 25 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina