naar Marker Nieuws indexpagina
Gedeputeerde Joke Geldhof opent Havenstrandje Marken
 
Gedeputeerde Joke Geldhof opent op vrijdag 4 juli om 09.30 uur samen met wethouder GabriŽlle Bekhuis de zwemlocatie aan het Havenstrandje op Marken en geeft zij in aanwezigheid van leerlingen van basisschool De Rietlanden het startsein voor de zomervakantie. Deze locatie is sinds 1 mei 2014 een officiŽle zwemplek.
 
Het Havenstrandje Marken is een unieke plek en mede dankzij inzet van de bewoners rondom de haven nu een officiŽle zwemlocatie. Wethouder Bekhuis: ďIk ben erg trots op dit mooi ingerichte strandje  en vooral  op het feit dat dit tot stand is gekomen in samenwerking met de gebruikers van het strand, de Havenbuurtbewoners. Er werd altijd al op deze locatie gezwommen en tot nu toe bekommerden de Havenbuurtbewoners zich over het onderhoud van het  strandje. In 2013 bleek het mogelijk om met een startsubsidie van de provincie de locatie verder te ontwikkelen. Daartoe is de  gemeente  in overleg gegaan met een vertegenwoordiging van de Eilandraad en de Havenbuurtbewoners over de wensen van beheer en onderhoud en  de inrichting van het zwemstrandje. Hopelijk kunnen veel Markers straks gaan genieten van deze unieke plek.Ē
 
De officiŽle status betekent onder andere dat Rijkswaterstaat tussen 1 mei en 1 oktober regelmatig de waterkwaliteit controleert. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiŽne en veiligheid  en geeft via www.zwemwater.nl een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod af als de waterkwaliteitsmetingen daar aanleiding toe geven. Een officiŽle zwemplek is te herkennen aan een groot lichtblauw informatiebord dat is geplaatst bij de toegangsweg.
 
Programma 4 juli:
09.20 uur: Ontvangst bij het Havenstrandje Marken
09.30 uur: Welkomstwoord door wethouder van Toerisme van gemeente Waterland, GabriŽlle Bekhuis
09.40 uur: Toespraak Joke Geldhof, gedeputeerde Water, provincie Noord-Holland
09.50 uur: Korte openingshandeling
10.30 uur: Afsluiting 
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 30 juni 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina