naar Marker Nieuws indexpagina
Verkeersveiligheid provinciale weg N518, SP Waterland stelt vragen
Verkeersveiligheid provinciale weg Monnickendam-Marken
 
SP Waterland gaat donderdag in de raad vragen stellen over de verkeersveiligheid van de N518. De gemeente heeft een reactie gegeven op de plannen van de provincie om de maximum snelheid te verlagen en de parkeerhavens op de dijk naar Marken te verwijderen. De SP is verbaasd op de reactie van de gemeente. Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: “Er zijn te veel ongelukken gebeurd langs de dijk. Het is duidelijk dat er goede maatregelen nodig zijn. De gemeente lijkt nu in haar reactie op de plannen van de provincie de plank flink mis te slaan.”
 
De provincie wil een groot onderhoud van de provinciale weg gebruiken om een aantal verkeersmaatregelen door te voeren. De gemeente is om een reactie gevraagd op deze plannen. Één van deze plannen is het verlagen van de maximum snelheid op de N518 tussen Monnickendam en de Nes. In haar reactie geeft zij aan dat veel Waterlanders zich verzet hebben tegen deze aanpassing en er geen draagvlak voor is. Echter, de gemeente geeft geen signaal naar de provincie dat deze snelheidsverlaging over het gehele traject niet wenselijk en niet nodig is.
 
Ferdinand G. Knaack: “Hardrijders langs de dijk is een serieus probleem. Dit los je niet op door de maximum snelheid te verlagen. Dit los je op door snelheidcontroles. Verlaging van de maximum snelheid is nodig op de gevaarlijke kruispunten zoals bij het Dijkeinde, niet op het gehele traject.”
 
De N518 is niet alleen de hoofdweg naar Zuiderwoude, Uitdam en Marken, het is ook de aanrijroute voor de hulpdiensten en openbaar vervoer. Een verlaging van de maximum snelheid die zich niet beperkt tot gevaarlijke kruispunten langs de dijk zal een groot effect hebben op de aanrijtijden van o.a. ambulances en de dienstregeling van de 311.
 
Ferdinand G. Knaack: “Een vertraging van het verkeer langs de dijk maakt het voor ambulances onwaarschijnlijk om met spoed naar een ongeval in drie kernen van Waterland te rijden. Hier moet niet licht mee worden omgegaan. In de Purmer zijn er ook dergelijke maatregelen genomen, en sindsdien rijdt de buslijn 103 er niet meer. We willen toch niet dat de 311 stopt met rijden?”
 
Op de dijk naar Marken wil de gemeente dat de twee parkeerplaatsen intact worden gehouden. Deze parkeerplaatsen zorgen dagelijks voor wildparkeerders en zijn uitnodigend voor automobilisten om tegen de regels in de provinciale weg op te schieten. Als de verkeersveiligheid op de dijk in het geding is, dan is het op deze twee plekken.
 
Ferdinand G. Knaack: “Als het om verkeersveiligheid gaat, moet je onveilige situaties aanpassen of voorkomen. De gemeente lijkt deze nu in stand te willen houden, de SP wil dat niet. Maak vluchthavens op de dijk naar Marken, verhoog de gevaarlijke kruispunten en zorg dat er een degelijke fietshelling bij het Dijkeinde komt.” 
 

Bron: SP Waterland, woensdag 2 juli 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina