naar Marker Nieuws indexpagina
EBS bussen vanaf 20 juli terug naar Westzijde Busplatform IJ-zijde
 
De EBS-bussen richting Waterland vertrekken vanaf zondag 20 juli 2014 weer vanaf de gebruikelijke halte aan de westzijde van het busstation (IJ-zijde). Ook de lijnen 124 en 125 vertrekken niet meer vanaf de Odebrug.
 
Afgelopen half jaar heeft het oostelijke deel van het busstation tijdelijk als vertrekhalte dienst gedaan.
 
Inrichting busstation
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de westzijde van het busstation. "Het hele busstation krijgt nu z’n definitieve inrichting", aldus bouwmanager Ton Overmans (gemeente Amsterdam). "We zijn nu druk bezig met het leggen van natuursteen. Dat gaat er voor zorgen dat het er hier straks piekfijn uit ziet. Aan de westzijde moet alles 20 juli klaar zijn. Daarna volgt de rest van het busstation. In totaal komt er maar liefst 3200 vierkante meter natuursteen, ongeveer een half voetbalveld groot". De informatieborden, banken, afvalbakken en rookzuilen komen op hun plek. Ook worden er camera’s, roltrappen en omroepinstallaties geďnstalleerd.
 
Het busstation krijgt uiteindelijk 22 halteplekken. De bussen krijgen in het nieuwe busstation vaste halteplekken. Daarbij werkt GVB aan dynamische reizigers-informatie bij de haltes, oftewel: als reiziger ziet u dan steeds de actuele vertrektijden. Dit is naar verwachting gereed bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling in december.
Eind dit jaar is het hele busstation klaar, zo is de verwachting.
 

Bron: EBS, woensdag 16 juli 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina