naar Marker Nieuws indexpagina
Nederlands CP-team begint uitstekend op EK, 14-0
 
Nederland - Denemarken 14-0 (9-0)
(donderdag 24 juli 2014)

Het Nederlands CP-team heeft donderdag bij de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap fors uitgehaald tegen Denemarken. De ploeg van KNVB-coach Marcel Geestman won in Portugal maar liefst met 14-0. Iljas Visker scoorde liefst zevenmaal, terwijl ook Jeroen Saedt een hattrick op zijn naam schreef.

,,De ploeg heeft het netjes gedaan. Het doel was niet eens om veel doelpunten te maken, maar om in eerste instantie goed de eigen taken uit te voeren. Dan volgen de doelpunten vanzelf. Verder was het belangrijk geen tegendoelpunt te krijgen”, aldus Geestman, in de wetenschap dat in het CP-voetbal voor het doelsaldo de ‘no mercy-regel’ geldt: alle doelpunten boven de tien tellen niet meer mee, maar elk tegendoelpunt wel. ,,Deze wedstrijd hebben we nu op papier dus met 10-0 gewonnen. Maar scoren zij een keer, dan staat er 10-1 tussen de uitslagen.”

Zevenklapper Iljas Visker
En dat laatste was in het stadje Maia, in de buurt van Porto, nog bijna het geval. Doelman George van Altena redde in eerste instantie op een inzet, maar kon de bal op het natte kunstgrasveld niet voldoende controleren. Toen hij de bal in tweede instantie wilde pakken, duwde hij daarbij een tegenstander omver. De scheidrechter besloot tot een strafschop. Van Altena herstelde zich prima en pareerde ook die inzet. Geestman: ,,Dat was misschien wel een beetje het hoogtepunt van de wedstrijd.”  Want van enige tegenstand van de Scandinaviërs was geen sprake. Visker opende na drie minuten al de score en voegde er daar nog eens drie aan toe. Daan Dikken en Stephan Lokhoff volgden, waarna Visker met opnieuw een hattrick de ruststand op 9-0 zette. Invaller Peter Kooy zette zichzelf kort na de pauze tweemaal op het bord, waarna invaller Jeroen Saedt ook nog eens een hattrick produceerde.
 
Goede uitgangspositie creëren
Nederland duelleert vooral met Ierland om de poulewinst. De hoge score geeft de ploeg een goede uitgangspositie voor het sleutelduel met de Ieren. Nederland moet op het EK minimaal derde worden op de A-status van NOC*NSF te behouden. Geestman: ,,En als we eerste worden in de poule geeft dat weer een betere uitgangspositie in de vervolgfase van het toernooi.”
Minder positief nieuws kwam er over de keuring van Rik Roodenburg. De lange aanvaller werd in een eerder stadium een zes gekeurd, maar de keuringscommissie kwam nu, ook na herkeuring op een acht uit. Een ploeg mag maar een acht tegelijk opstellen. ,,Dat verkleint natuurlijk zijn kansen op speelminuten. Dat was wel even een domper voor zowel hemzelf, als voor ons.”
Vrijdag treft Oranje Finland. Zondagavond volgt het laatste duel van de poule, het cruciale treffen met Ierland. Alle kwartfinales staan op het programma op dinsdag 29 juli, waarvan Oranje in elk geval verzekerd is als het als eerste of tweede in de groep eindigt. Beide halve finales zijn op donderdag 31 juli, de eindstrijd is op zaterdag 2 augustus. Verder treden tijdens dit EK telkens ook de verliezers nog tegen elkaar aan. Aan het toernooi doen elf landen mee verdeeld in drie poules.

 Veel duels op het EK zijn livestream te volgen.
Kijk hier voor het schema : http://eurofootball7aside.com/schedules

Scoreverloop:
 3. Visker 1-0; 6. Visker 2-0; 12. Visker 3-0; 14. Visker 4-0; 16. Dikken 5-0; 17. Lokhoff 6-0; 18. Visker 7-0; 27. Visker 8-0; 27. Visker 9-0; 34. Kooy 10-0; 36. Kooy 11-0; 37. Saedt 12-0; 55. Saedt 13-0; 69. Saedt 14-0.

Opstelling Nederland:
George van Altena, Joey Mense, Daan Dikken (31. Jeroen Saedt), Minne de Vos (31. Teddy Witjes), Lars Conijn, Stephan Lokhoff, Iljas Visker (31. Peter Kooy). 
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, vrijdag 25 juli 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina