naar Marker Nieuws indexpagina
Nederlands CP-team haalt weer uit op EK in Portugal
 
Nederland-Finland 14-0 (6-0)
(vrijdag 25 juli 2014)
 
Het Nederlands CP-team heeft ook in de tweede wedstrijd op het EK flink toegeslagen. Na de forse zege op Denemarken versloeg het team vrijdag Finland, opnieuw met 14-0. Bondscoach Marcel Geestman: ,,Nu gaat het toernooi pas echt beginnen.”
 
In Portugal moet de ploeg van Marcel Geestman minimaal derde worden om de A-status te behouden. Om die positie te bereiken is poulewinst cruciaal, en de wedstrijd van zondag tegen Ierland is dan ook beslissend.
 
,,Daarom moeten we vooraf voor wat betreft het doelsaldo een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te creëren. We moesten er minimaal tien maken en geen doelpunten tegenkrijgen. Dat hebben ze keurig gedaan. Ze hebben de Finnen vanaf de eerste minuut geen kans gegeven om in de wedstrijd te komen en zaten er direct bovenop. Ze hebben ook uitstekend de concentratie bewaard.”
 
No mercy
Hoewel Ierland eerder 'maar' met 10-0 van Finland won, zijn de doelsaldi van beide landen door de ‘no-mercy-regel’ nog altijd gelijk. Alle doelpunten boven de tien tellen niet mee. Eventuele tegendoelpunten overigens wel.
 
,,De kans is groot dat we beide uiteindelijk met twintig voor en nul tegen die wedstrijd ingaan. Maar we zien wel wat er dan gebeurt. Belangrijkste is dat we van onze eigen kracht uitgaan. Een ploeg als Ierland brengt natuurlijk altijd strijd, passie en power mee. Maar als we ons eigen niveau halen, ben ik ervan overtuigd dat we die wedstrijd winnen.”
 
In het duel tegen Finland kon de ploeg vast een beetje warmdraaien. ,,Alleen was dit een totaal ander niveau. Finland is nog lang niet zover als wij”, aldus Geestman, die zag dat de ballen er vaak fraai invlogen. ,,Schoten in de bovenhoek, driehoekjes, het zag er allemaal prima uit. Normaal zie je vaak dat het na rust wat terugvalt, maar nu wilden de invallers zich natuurlijk ook waarmaken en die waren weer hartstikke gretig. In de tweede helft speelden ze Finland helemaal kapot.”
 
Bijschrijven
Peter Kooy, Lars Conijn en Mitch Lebon konden alledrie drie treffers bijschrijven. Rik Roodenburg prikte er twee binnen, Myron Gebbink en Stephan Lokhoff beide een. Joey Mense maakte in zijn toch al lange interlandcarričre zijn tweede treffer ooit.
 
Zondagavond speelt Nederland het laatste duel van de poule, het cruciale treffen tegen Ierland. Alle kwartfinales staan op het programma op dinsdag 29 juli, waarvan Oranje in elk geval verzekerd is als het eindigt als eerste of tweede in de groep. Beide halve finales zijn op donderdag 31 juli, de eindstrijd is op zaterdag 2 augustus. Verder treden tijdens dit EK telkens ook de verliezers nog tegen elkaar aan. Aan het toernooi doen elf landen mee verdeeld in drie poules.
 
Veel duels op het EK zijn via een livestream te volgen. Bekijk het schema
 
Scoreverloop:
1. Kooy 1-0, 5. Conijn 2-0, 9. Conijn 3-0, 24. Kooy 4-0, 26. Kooy 5-0, 30. Lokhoff 6-0, 33. Lebon 7-0, 34. Lebon 8-0, 36. Conijn 9-0, 40. Roodenburg 10-0, 42. Roodenburg 11-0, 44. Lebon 12-0, 55. Mense 13-0, 56.Gebbink (pen.) 14-0.
 
Opstelling Nederland:
Boersma, Mense, Conijn, Dikken (44. Gebbink), Lokhoff (31. Lebon), Kooij (31. Roodenburg), De Vos. 
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, vrijdag 25 juli 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina