naar Marker Nieuws indexpagina
Nederlands CP-team onderuit tegen Ierland
 
Nederland-Ierland 0-0 (0-1)
(zondag 27 juli 2014)
 
Na twee ruime zeges, kreeg het Nederlands CP-team zondag de eerste tegenvaller op het EK te verwerken. In de strijd om de groepswinst werd met 1-0 verloren van concurrent Ierland. Nederland eindigde daardoor als tweede in de poule. ,,Maar het toernooi is zeker nog niet voorbij”, aldus bondscoach Marcel Geestman.
 
Het was een logische constatering van de trainer, want Nederland was al zeker van een plek in de kwartfinale van het toernooi in Portugal. Maar het verlies in de prestigestrijd met Ierland zat hem uiteraard wel dwars. ,,Tegen de Ieren kan het altijd alle kanten op. Zij hebben echt prima spelers. Het ligt altijd heel dicht bij elkaar. Ook nu was 0-0 geen onlogische uitslag geweest.”
 
Dat werd het echter niet omdat Darragh Byrne vlak voor tijd een geblokt schot voor de voeten kreeg en keeper George van Altena passeerde. De resterende tijd bleek onvoldoende voor de ploeg van Geestman om de schade nog te repareren, al kreeg Jeroen Saedt nog wel een goede kans.
 
,,We hebben te weinig gebracht ten opzichte van onze mogelijkheden”, aldus Geestman, die de eerste helft van zijn elftal nog wel acceptabel vond, maar de tweede helft als ondermaats beoordeelde. ,,Teveel jongens haalden hun niveau niet. Dat zal een stukje spanning geweest zijn, denk ik. We hebben deze wedstrijd zo normaal mogelijk benaderd, maar toch doet het iets met spelers.”
 
Geestman hoopt dat het CP-team voor de kwartfinale, dinsdag gespeeld, in het hoofd vrijer kan spelen. ,,Eigenlijk zou je altijd in dezelfde modus moeten spelen. Maar dat kunnen, is een kwestie van ervaring.”
 
In de kwartfinale wacht Nederland een treffen met waarschijnlijk Schotland, tenzij die ploeg zondag weet te stunten tegen grootmacht Rusland. Geestman verwacht dat de Schotten ‘ gewoon’  de komende opponent worden. ,,En als we die winnen, staan we in de halve finale en treffen we mogelijk weer Ierland. Dan zouden we mooi revanche kunnen nemen.”
 
Scoreverloop:
 55. Byrne 0-1.
 
Opstelling Nederland:
Van Altena, Kooij (43. Visker), De Vos, Conijn, Lokhoff (56. Lebon), Dikken (55. Saedt), Mense
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, zondag 27 juli 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina