naar Marker Nieuws indexpagina
Nederlands CP-team met George van Altena behaalt EK-zilver
 
Finale EK 2014:
Nederland - Oekraïne 0-3 (0-2)
(zaterdag 2 augustus 2014)
 
Het Nederlands CP-team heeft zaterdag zilver gewonnen op het EK. In de finale kon het tegen topfavoriet Oekraïne niet voor een stunt zorgen. In Portugal verloor het met 0-3. ,,Desondanks kunnen we terugkijken op een uiterst succesvol EK”, aldus bondscoach Marcel Geestman.
 
,,Het gevoel van trots overheerst. We wilden 'best of the rest' worden. Dat is gelukt en daarbij hebben we Rusland ook nog eens achter ons gelaten", aldus Geestman, met een zilveren plak om zijn nek.
 
Toch hoopte het CP-team tegen de winnaar van zowel het afgelopen EK als de Intercontinental Cup, met een verdedigende stelling voor een unieke prestatie te zorgen. Al snel beslisten de routiniers het duel echter. Twee treffers kort na elkaar zorgden ervoor dat Oranje moest komen, een spel dat Oekraïne ligt. ,,Ze spelen dat ook goed hoor. Zitten er verdedigend kort op en komen er dan snel uit. Zo maakten ze ook de 0-1."
 
Dat, terwijl Iljas Visker even daarvoor alleen voor de doelman de kans op 1-0 kreeg. ,,Als je tegen dit soort tegenstanders wat wilt, moet je dat soort kansen maken. Je ziet dat tegen zo'n wereldtopper een hoop goed gaat, maar je net de overtuiging mist dat laatste stapje te zetten."   
 
Geen ommekeer
Ook na de pauze kon Nederland, dat in de halve finale Ierland in de verlenging spectaculair versloeg, het duel niet meer omzetten. Hoewel Oranje het nog probeerde en hoog druk zette, kon het weinig opgelegde kansen creëren. In plaats daarvan prikte de na dit toernooi waarschijnlijk nummer een van de wereld twee minuten voor tijd de 0-3 binnen.
 
,,Zij blijven geduldig het gaatje zoeken en maken het dan koel af. De jongens hebben een uitstekend toernooi gespeeld, maar beseffen dat de stap naar de wereldtop nog gemaakt moet worden. Maar goed, dat geeft ons iets om komende tijd aan te werken."
 
De finaleplaats helpt volgens Geestman toch al om de ingezette weg te vervolgen. ,,Dit is een jonge groep, die naar elkaar toegegroeid is en inmiddels echt een team is. Ze hebben bewezen prestaties te kunnen leveren. Alle lof en dat geeft hoop voor de toekomst."
 
Scoreverloop:
9. Antoniuk 0-1, 17. Zinoviev 0-2, 58. Romanchuk 0-3.
 
Geel:
Lokhoff, Kooy.
 
Opstelling Nederland:
Van Altena, Conijn, Mense, Dikken, De Vos, Lokhoff  (57. Saedt), Visker (42. Kooy).
 
 
www.CPVoetbal.nl

Bron: CP Voetbal, zaterdag 2 augustus 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina