naar Marker Nieuws indexpagina
Maandag van de 'Vakantie Bijbel Week'
 
Maandagochtend zo rond kwart voor tien staat alles klaar om de eerste dag te beginnen. Spanning op de gezichten van de medewerk(st)ers, hoe zal het gaan en hoeveel kinderen gaan er komen? Een half uur later is het n en al vrolijkheid in de hal van de Patmoskerk, bijna vijftig kinderen en de medewerk(st)ers beleven een vrolijk begin van de Vakantie Bijbel Week.
 
Na deze vrolijke start gaan de kinderen de kerkzaal in  waar uit volle borst gezongen wordt en ademloos geluisterd naar het verhaal over n van de eerste volgelingen van de Here Jezus. Deze man, Simon, liet zijn vissersbestaan achter en volgde Jezus op zijn rondreis door Isral. Het vissen op zee liet Simon voortaan aan anderen over, hij volgde Jezus om van Hem te leren hoe hij visser van mensen kon worden door aan iedereen te vertellen over het Koninkrijk van Jezus Christus.
 
Na de pauze waar de kinderen konden genieten van limonade en koek werd er volop geknutseld aan waterlelies en zeewier. Al deze knutsels worden tegen de glazen wand geplakt zodat die langzaamaan verandert in een groot aquarium. De oudere kinderen hielden zich bezig met het knopen van een heel groot net.
 
Inmiddels waren enkele leden van het jeugdtoneel binnengekomen om de kinderen te laten genieten van een sketch over het thema van deze dagen, waarna er nog een spel werd gedaan en als laatste werd het Onze Vader met elkaar gezongen. 
 
De eerste ouders die hun kinderen kwamen ophalen waren alweer aanwezig en konden meegenieten van de laatste lied en zo was deze eerste dag voorbij.
 
We kijken terug op een mooi en zeer geslaagd begin van de Vakantie Bijbel Week en verheugen ons op morgen.
 
Wij nodigen alle kinderen, die er vandaag niet bij konden zijn, uit om morgen gewoon te komen en met ons mee te doen.
 
Alle medewerk(st)ers van de Vakantie Bijbel Week.
 

11, 12 en 13 augustus 2014 

Patmoskerk, Marken

 

Bron: Kees Kersbergen, maandag 11 augustus 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina