naar Marker Nieuws indexpagina
Dinsdag van de 'Vakantie Bijbel Week'
 
 Dinsdagochtend, de hemel is donkergrijs en zo rond kwart voor tien regent het pijpenstelen. Maar vijf minuten later wordt het droog en komen de kinderen aangerend. Alles staat klaar  om er weer een feest van te maken en al snel is het weer net zo’n gezellig drukke boel als gister. Er zijn ook kinderen die er gisteren niet bij konden zijn, maar die nu toch gekomen zijn. Dat is ook gewoon de bedoeling en dat hebben ze goed begrepen.
 
Net als gister gaan we  na deze vrolijke start de kerkzaal in waar weer gezongen wordt en  geluisterd naar het volgende verhaal over één van de eerste volgelingen van de Here Jezus. Simon Petrus is met zijn boot wezen vissen, maar deze nacht heeft hij niets gevangen. Ook de andere vissers hebben die nacht geen vis gevangen. Als ze tegen de morgen teleurgesteld en een beetje chagrijnig naar de wal komen staat Jezus daar op hen te wachten. Hij roept hen toe dat ze nog eens terug moeten gaan en dan hun net aan de andere kant van de boot in het water moeten gooien. Ze gaan terug en ze gooien hun net aan de andere kant van de boot in het water en tot hun verbazing zit er zoveel vis in het net dat ze twee boten vol vis hebben.
Jezus heeft hiermee, Petrus en de anderen willen leren dat het goed is om naar Hem te luisteren en als zij dat dan doen dan zullen zij merken dat Jezus te vertrouwen is. Jezus wilde hen ook leren dat het in het leven soms anders gaat dan dat zij altijd gewend waren. Wie Jezus wil volgen zal ervaren dat het leven met Hem nooit saai is.
 
Na de pauze met limonade en koek werd er weer volop geknutseld aan sleutelhangers in de vorm van een vis, borduurkleurplaten en draaischijven met daarop een afbeelding van het verhaal van deze dag.
 
Ook de al bekende leden van het jeugdtoneel kwamen weer en algauw konden de  kinderen weer genieten van het vervolg op de sketch van gister. Britt en Brenda slaagden er weer in om de aandacht van de kinderen te vangen en hun sketch op te voeren.
 
Aan het einde van deze morgen hebben we nog een aantal liederen geoefend die morgenavond door de kinderen gezongen zullen worden. Zoals bekend is morgenavond, tijdens de derde zomerzangavond,  de afsluiting van de Vakantie Bijbel Week. Dan zullen de kinderen laten horen wat zij deze dagen hebben geleerd en ook de sketch van Britt en Brenda zal worden gespeeld. Ter afsluiting van deze morgen zongen we nog met elkaar het Onze Vader. 
 
We kijken terug op een mooie tweede dag van de Vakantie Bijbel Week en verheugen ons op morgen.
 
Wij nodigen alle kinderen, die er vandaag niet bij konden zijn, uit om morgen gewoon te komen en met ons mee te doen.
 
Alle medewerk(st)ers van de Vakantie Bijbel Week
 

11, 12 en 13 augustus 2014 

Patmoskerk, Marken

 

11, 12 en 13 augustus 2014 

Patmoskerk, Marken

 

Bron: Kees Kersbergen, dinsdag 12 augustus 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina