naar Marker Nieuws indexpagina

Grote zoekactie na Mayday op het IJssel- en Markermeer

Reddingboot 'Watersport' van KNRM Enkhuizen onderweg naar het zoekgebied
Diverse KNRM reddingstations zijn dinsdagmiddag uitgevaren nadat een binnenvaartschipper een mayday had ontvangen van een zinkend motorjachtje met onbekende positie.
 
Het Kustwachtcentrum in Den Helder kreeg iets na half twee de melding binnen via een binnenvaartschipper dat deze een mayday had gehoord op marifoon kanaal 10. Hij hoorde een klein motorjacht zeggen dat het water maakte ergens in de buurt van Lelystad.
 
Omdat de positie niet precies bekend was, zette de Kustwacht direct zeven reddingsboten van de KNRM, twee particuliere hulpverleners en twee SAR helikopters in. Ook een boot van de politie en ťťn van Rijkswaterstaat zochten mee.
 
Het was zelfs niet bekend of het jacht zich bevond op het IJssel- of op het Markermeer . De reddingsboten van de KNRM uit Enkhuizen, Marken, Urk en Lelystad voeren uit en zochten gezamenlijk met de overige te hulp geschoten schepen een groot gebied af.
 
Door het zoekgebied lopen ook hoofd vaarroutes van de beroepsvaart en via de Centrale Meldpost IJsselmeer gebied werd de beroepsvaart dan ook opgeroepen scherpe uitkijk te houden mocht men het zoekgebied door kruisen.
 
Na bijna vier uur te hebben gezocht hadden de hulpdiensten zowel op het water als in de lucht het zoekgebied meermalen doorkruist echter zonder resultaat.
 
Zowel  bij het Kustwachtcentrum en de politie waren verder geen meldingen binnen gekomen van een schip in nood of vermiste personen. Rond de klok van half zes werd dan ook de zoekactie beŽindigd zonder resultaat. 

Bron: KNRM Enkhuizen, dinsdag 12 augustus 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina