naar Marker Nieuws indexpagina
Woensdag van de 'Vakantie Bijbel Week'
 
  Woensdagochtend, de zon schijnt en het beloofd een mooie dag te worden. Alles staat klaar om er weer een feest van te maken en dat wordt het dan ook. Ruim 60 kinderen stormen de hal van de Patmoskerk binnen. Er worden extra tafels geplaatst om iedereen een plekje te geven. Wellicht zijn het de pannenkoeken die we vanmiddag gaan eten dat er zoveel kinderen zijn. Het is in elk een heel mooie begin van deze laatste dag van de Vakantie Bijbel Week.
 
Net als maandag en dinsdag gaan we  na deze vrolijke start de kerkzaal in waar weer gezongen wordt en  geluisterd naar het volgende verhaal over één van de eerste volgelingen van de Here Jezus. In dit verhaal is het drie jaar later. De Here Jezus heeft Zijn werk op aarde volbracht en is nu bij Zijn Vader in de hemel. Petrus en de anderen staan er nu alleen voor, of toch niet? Jezus heeft hen een trooster beloofd. Iemand die ervoor zorgt dat Petrus en de anderen, de Here Jezus ervaren in hun hart. Zodra dat op de eerste Pinksterdag gebeurd, dan ervaren zij wat de Here Jezus hen al had beloofd. Petrus is helemaal vol van Jezus en verteld alle mensen in Jeruzalem over de Here Jezus. Het evangelie van het Koninkrijk van Jezus begint daar in Jeruzalem en iedereen die erbij wil horen wordt gedoopt. Zo worden daar op die eerste Pinksterdag ruim 3000 mensen gedoopt. Later is het evangelie de wereld in gegaan en zo is het ook in Nederland gekomen. Nu zijn wij aan de beurt om het evangelie uit te dragen. Nu mogen wij vertellen van Gods liefde voor ons, aan iedereen die het maar wil horen.
 
Na de pauze met limonade en koek zijn er dit keer geen knutsels, maar heel veel spelletjes. Midden in de kerk staat zelfs een groot springkussen. Wat een feest wordt het met al die spelletjes en dan worden ook nog zakjes chips en drinken rondgebracht.
 
Buiten staat een groen houten hokje en algauw blijkt waar dat hokje voor is. Er komen een aantal dames met grote pannen en algauw ruikt het naar pannenkoeken want in dat hokje worden de lekkerste pannenkoeken gebakken.
 
Als iedereen alle spelletjes heeft gedaan gaan we weer de kerkzaal in om een lied te zingen. Want omroep PIM is gekomen en dan moet er natuurlijk gezongen worden. Na het zingen worden we stil om aan God een zegen te vragen over de lekkere pannenkoeken. Dan klinkt het sein dat de tafels gedekt zijn en kan er gegeten worden. Wat een lekkernij en dan ook nog een ijsje als toetje.
 
Na het eten wordt het tijd voor Britt en Brenda, dus iedereen weer naar zijn plekje in de kerkzaal. Britt en Brenda is deze keer extra spannend, want de vader van Brenda is jarig dus die komt ook nog. Bij een verjaardag hoort een traktatie en die is er dus ook voor de kinderen.
 
Na deze leuke sketch is het toch echt tijd om deze dag af te sluiten en dan doen we zoals gewoonlijk met het zingen van het Onze Vader.
 
Vanavond is de feestelijke afsluiting van de Vakantie Bijbel Week tijdens de derde zomerzangavond. Dan zullen de kinderen laten zien en horen wat zij deze dagen hebben geleerd en ook Britt en Brenda zullen erbij zijn.
 
Wij nodigen dan ook alle vaders, moeders, oma,s en opa,s uit, om met de kinderen dit Vakantie Bijbel Week feest af te sluiten in de Patmoskerk. We beginnen om 19.30 uur.
 
Wij als medewerk(st)ers van de Vakantie Bijbel Week hebben genoten van dit mooie feest. Iedereen die in welke vorm dan ook heeft bijgedragen zeggen wij uit de grond van ons hart heel hartelijk dank.
 
Alle medewerk(st)ers van de Vakantie Bijbel Week.
 

11, 12 en 13 augustus 2014 

Patmoskerk, Marken

 

11, 12 en 13 augustus 2014 

Patmoskerk, Marken

 

Bron: Kees Kersbergen, woensdag 13 augustus 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina