naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Jordy Kok wint Zwemmeland 2014; Marijke Zeekant beste vrouw
 
Zondag middag om 12.07 uur werd het startsein gegeven voor het zwemfestijn 'Zwemmeland 2014'. Een zwemtocht van 3,5 km van Marken naar Monnickendam. Winnaar werd Jordy Kok (51 minuten) uit Broek in Waterland, Beste vrouw was Marijke Zeekant (56 minuten) uit Amsterdam.
 
 Er waren 126 deelnemers, waaronder twee Markers, Erwin van Altena en Rahmon Zondervan. De start was op de officiŽle zwemlocatie van Marken nabij de haven en de finish was op het Hemmeland. De deelnemers konden hun kleding inleveren bij de organisatie, die deze 'bagage' per auto naar het Hemmeland bracht. 
 
Er was een windkracht 7 op de Gouwzee en de watertemperatuur was 16,9 graden, meldde organisator Peter de Gooijer. Iedereen moest binnen twee uur het Hemmeland hebben bereikt, anders werden ze uit het water gehaald.
 
Na de start hielden vier deelnemers het snel voor gezien, daar het voor hun te moeilijk was om te zwemmen. Deze personen werden gastvrij ontvangen in het boothuis van KNRM Marken. Daar kregen ze warme koffie of thee aangeboden. KNRM Marken was met twee boten op het water om toezicht te houden en eventueel personen uit het water te halen, als het niet meer ging. Een aantal personen hebben daar ook gebruik van gemaakt. Ook deze werden gastvrij opgevangen in het boothuis op Marken.
 
De eerste uitvallers werden door Luzette Wagenaar-Kroon persoonlijk met haar auto naar het Hemmeland gebracht, waar deze personen hun kledingzak konden ophalen.
 
 Complete uitslag 2014 
 
Erwin van Altena Omroep PIM maakte 'bewegende' beelden, Jeroen en Sanja  
    Rahmon Zondervan
Door windkracht 7, kwam deze KLM '747' laag over Marken   Peter de Gooijer
  Luzettte Wagenaar-Kroon in gesprek met Peter de Gooijer De organisatoren Peter de Gooijer & Nick Venema
De 'Hendrik Jacob' brengt twee zwemmers aan wal    
www.zwemmeland.nl

Bron: PepProductions, zondag 17 augustus 2014

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek