naar Marker Nieuws indexpagina
Bernice Perk zwemt in teken van ALS
 
Zondag 7 september 2014 vindt de jaarlijkse Amsterdam City Swim plaats. De opbrengst van deze zwemactiviteit komt geheel ten goede van de Stichting ALS. Bernice Perk uit Marken doet ook mee aan deze ‘City Swim’.
 
Nederland telt vijftienhonderd ALS-patienten. Elk jaar komen er vijfhonderd bij en overlijden er ook vijfhonderd. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een neurologische ziekte : motorische zenuwcellen sterven af en daardoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De ziekte, die zich openbaart op de gemiddelde leeftijd van 55 jaar, leidt in de meeste gevallen binnen drie tot vijf jaar tot de dood.
 
Bernice is blij dat er in de afgelopen jaren steeds meer aandacht is voor deze ongrijpbare ziekte. De reden dat Bernice aan de City Swim meedoet komt doordat een dierbaar persoon in haar leven is gestorven aan ALS, Tineke van den Houten. Zij heeft ook op Marken gewoond. Ook heeft haar vader een aandoening wat gerelateerd is aan ALS. Hij is z’n spraakvermogen kwijt.
De afstand die gezwommen moet worden is 2.014 meter. Bernice heeft al vele keren deze afstand in open water gezwommen.
 
Wie Bernice financieel wil steunen, kan dat doen via de website van de Amsterdam City Swim : http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/donations/add/bernice-perk
Bij het schrijven van dit artikel stonden haar donaties op € 3.040,=.
 
Wie Bernice wil aanmoedigen, haar startnummer is 759 en ze zal starten om 13.30 uur.
 

Bron: PepProductions, zondag 24 augustus 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina