naar Marker Nieuws indexpagina
Trainer S.V. Marken, Martin Boes blikt vooruit
 
Martin Boes (SV Marken) blikt vooruit: “Doelstelling? Een periodetitel pakken, maar dat kan na zes wedstrijden weer anders zijn”
 
De prijzen van afgelopen seizoen zijn al enige tijd verdeeld. Hoe bewogen het afgelopen seizoen ook was, een nieuw voetbaljaar is alweer begonnen. In de rubriek ‘Een blik vooruit met’ bliktVoetbal Waterland samen met een amateurtrainer uit de regio Waterland vooruit op het komende seizoen. Martin Boes, trainer van SV Marken, blikt vooruit.
 
De voorbereiding zit er officieel op. Gezien het aantal wedstrijden die jullie hebben gespeeld, moeten jullie er wel klaar voor zijn.
“We hebben inderdaad een stuk of acht wedstrijden gespeeld, dat is inclusief het Zuiderzeetoernooi bij ons op de club. Terugkijkend hebben we wisselend gepresteerd. We begonnen de oefenwedstrijd erg goed. Ook hadden we de groep vrij snel compleet en dat was vorig seizoen wel anders, dus dat was positief. De wedstrijd tegen Noordwijk speelden we dan wel met 2-2 gelijk, maar het zag er goed uit. Het Zuiderzeetoernooi was beduidend minder, maar met de wedstrijden tegen ZCFC en RKAV Volendam was ik zeer tevreden. Maar vervolgens vond ik de bekerwedstrijden weer tegenvallen. We wonnen onze eerste wedstrijd tegen Hellas Sport (1-4), maar daarna verloren we van Zaanlandia (2-3) en EVC (6-2). Dus stonden wij met z’n alle weer met beide benen op de grond.”
 
Zo ruim verliezen tegen EVC, een zaterdag derdeklasser, dat moet toch wel pijn doen.
“Ja, dat deed het ook. EVC was die wedstrijd een maatje te groot. Met alle respect, maar zij spelen een klasse lager en afgelopen seizoen wonnen we nog twee keer van hun. Aan de andere kant was dit een bekerwedstrijd en horen deze wedstrijden bij de voorbereiding; het is niet zo dat ik er wakker van lig. Maar wij weten van afgelopen seizoen hoe leuk het is om verder te komen in de beker. Je hebt meer aan bekerwedstrijden, dan aan oefenwedstrijden. En nu liggen we er al uit.”
 
Jullie hebben met het vertrek van Aramez Poepon een bepalende speler verloren. Daarnaast zijn er ook weer genoeg jongens bij gekomen. Hoe staan jullie ervoor?
“Ik heb er een goed gevoel over. We hebben een goede mix met ervaren/oudere en jonge spelers. We zijn Aramez inderdaad verloren, maar hebben genoeg kwaliteit daarvoor terug gekregen. Zo zijn Stephan Plat en Mike Oudshoorn (keeper, red.) weer terug en zijn Nahom Araya en Nick Tuijp gekomen: echte A-selectie spelers. Maar uiteindelijk gaat erom hoe je begint in de competitie. Alles staat bij goede resultaten. Dat moet gepaard gaan met goed en verzorgd voetbal. Ik wil wedstrijden domineren, omdat je dan de meeste kansen creëert.”
 
Afgelopen seizoen moesten jullie minimaal gelijkspelen tegen de hekkensluiter om zo een de eerste periodetitel veilig te stellen. Helaas voor jullie lukte dit niet. Het geeft wel aan dat jullie goed begonnen aan de competitie.
“Dat kopt. Tot november speelden wij erg goed voetbal, maar daarna zakte het weg. Ook na winterstop werd het niet veel beter. Ik moet zeggen dat we toen over een redelijk smalle selectie konden beschikken. Dat is nu wel anders. De groep is wat breder geworden. Belangrijk is nu om de spelers blessurevrij te houden.”
 
Hebben jullie een doelstelling opgesteld?
“Nee, we hebben niet echt een doelstelling opgesteld, maar we gaan voor een periodetitel, net als vorig seizoen. Alleen hangt helemaal af van hoe we er na zes wedstrijden voor staan. We zullen goede resultaten moeten boeken, maar daar heb je ook wat mazzel bij nodig. Ik weet dat wij goed kunnen voetballen. De jonge jongens van vorig seizoen zijn nu ook weer een jaar ouder, waardoor je daar nu ook automatisch meer van verwacht.”
 
Aankomende zaterdag bijten jullie de spits af op bezoek bij Jong Holland, promovendus van het afgelopen seizoen. Klaar voor?
“Ja, dat denk ik wel. Zij zijn vorig seizoen kampioen geworden, dus zullen met veel vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Ik hoop dat het kwartje de goede kant op valt.”
 
“Of de competitie zwaarder is geworden ten opzicht van vorig seizoen? Nee, denk ik niet. Afgelopen seizoen is de beste ploeg (HBOK, red.) kampioen geworden. De Beursbengels en DVVA hebben zich ook weer goed versterkt. Voor mij zijn zij, samen met WV-HEDW titelkandidaten.”
 

Bron: Voetbal Waterland, donderdag 4 september 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina