naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Springer-Zeeman zestig jaar getrouwd
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon met het 60-jarige bruidspaar Springer-Zeeman
18 september 1954 - 18 september 2014
Het bruidspaar Jan Springer en Aaltje Springer-Zeeman werden op hun trouwdag vereerd met een bezoek van de burgemeester van de gemeente Waterland, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Van ons koningspaar mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen.
 
Het paar trouwde op 18 september 1954. Beiden zijn geboren op Marken. Jan op 8 mei 1934 en Aaltje op 29 maart 1933. Ze kregen vier kinderen, een zoon en drie dochters en vier kleinkinderen. Helaas is hun dochter Sijtje al op jonge leeftijd overleden.
 
Voor hun huwelijk zat Jan als dienstplichtige bij de Marine. Daarna werkte hij bij de ESSO Nederland op de binnenvaart, waar hij 33 jaar heeft volgemaakt. Aaltje werkte tot haar huwelijk mee op de boerderij op Buurt III. In 2007 kreeg zij voor haar vele vrijwilligerswerk een Koninklijke onderscheiding.
 
Na hun eerste huwelijksjaren doorgebracht te hebben op Buurt III verhuisden ze in 1958 naar de Akkerstraat. Samen genieten ze nu van hun oude dag en hopen dit met hun kinderen en kleinkinderen nog een tijdje vol te houden op Marken.
Zestig jaar geleden, voor het gemeentehuis op Marken
Een boeket namens de gemeente Waterland Een boeket namens de gemeente Waterland
Interview voor Omroep PIM Interview voor Omroep PIM
De Koninklijke onderscheiding wordt getoond Een deel van de felicitatiekaarten
Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.

Bron: PepProductions, donderdag 18 september 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina