naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Zwiers-de Groot zestig jaar getrouwd
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon met het 60-jarige bruidspaar Zwiers-de Groot
23 september 1954 - 23 september 2014
 
Het bruidspaar Koos Zwiers en Neeltje de Groot werden op vrijdag 26 september vereerd met een bezoek van de burgemeester van de gemeente Waterland, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Van ons koningspaar mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen.
 
Op dinsdag 23 september 2014 waren Koos Zwiers en Neeltje de Groot zestig jaar getrouwd.
 
In de jaren 50 vond Koos zijn weg naar Marken met de sleepboot 'de Tonny'. Ze hebben zeven kinderen gekregen, zes zonen en één dochter. Van de afgelopen zestig jaar heeft het stel acht jaar in Landsmeer gewoond.  De laatste 48 jaar wonen ze op de Wittewerf, waar Neeltje ook geboren is in 1928.

Hoewel het stel, beiden zijn 86 jaar, een respectabele leeftijd hebben bereikt, zijn ze behoorlijk modern. Zo lieten ze weten dat ze ieder een computer hebben en dat er tijdens de vakanties van de kinderen uitgebreid gecommuniceerd wordt middels face time en Skype. Ook de 'MES-site' is voor het stel niet onbekend. De jaren tellen, maar helemaal van deze tijd dus!
 
Ze genieten zoveel mogelijk en zijn blij dat ze nog op de Wittewerf wonen. Door de jaren heen is de gezondheid wel afgenomen en zijn de beperkingen toegenomen. Maar goed, het is niet anders zegt Neeltje.
Een boeket namens de gemeente Waterland Een boeket namens de gemeente Waterland
Feest gebak met een foto van zestig jaar geleden Feest gebak met een foto van zestig jaar geleden

Drie generaties in Marker klederdracht
Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.

Bron: PepProductions, woensdag 1 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina