naar Marker Nieuws indexpagina
Marker scheidsrechters in het zonnetje gezet
Van 4 tot en met 12 oktober 2014 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Een initiatief vanuit de sport, om tijdens deze week extra aandacht op scheidsrechters van en door sportclubs te vestigen. Sportvereniging Marken doet hier ook aan mee en heeft afgelopen zaterdagmiddag haar scheidsrechters in het zonnetje gezet.
 
Iedere week staan de scheidsrechters vrijwillig op het veld en zij zorgen ervoor dat de spelers hun wedstrijd kunnen spelen. Zij doen dit zo goed mogelijk en met veel enthousiasme. Dat het niet altijd makkelijk is voor onze (jonge) scheidsrechters mogen duidelijk zijn. Een scheidsrechter moet in een split van een seconde een beslissing nemen in een bepaalde situatie en dat is lang niet altijd eenvoudig. 

Rond de klok van zes uur werden in kantine ‘Nooitgedacht’ van Sportvereniging Marken alle scheidsrechters naar voren gehaald. Hier behoren scheidsrechters bij, die al vele jaren wedstrijden ‘fluiten’, maar ook scheidsrechters in opleiding. Bij S.V. Marken is de jongste tien jaar.
 
Als blijk van waardering en steun van het bestuur van S.V. Marken werd ‘De 10 geboden” van S.V. Marken’ uitgereikt door Jan Commandeur, vice-voorzitter van S.V. Marken, aan de jongste scheidsrechter, Maurice Gerritsen. Deze 10 geboden bevat de gedragsregels van S.V. Marken, opgesteld naar aanleiding van het incident met Richard Nieuwenhuis op 3 december 2012. Deze wordt opgehangen nabij de kleedkamers.
 
Van de KNVB krijgen alle scheidsrechters een ‘toss’ munt. Deze munt krijgen ze thuisgestuurd. Van  S.V. Marken krijgen de scheidsrechters het boek van Mario van der Ende, getiteld ‘Hé scheids!, Alles wat de spelregels de scheids niet vertellen’. Dit boek was deze middag nog niet voor handen.
 
De namen van de Marker scheidsrechters zijn in willekeurige volgorde : Job Pereboom, Maurice Gerritsen, Raphael Caniels, Lars Appel, Jerre van der Star, Ramon Pereboom, Maarten van Dijk, Klaas Commandeur, Ron Boes, Raymond Roos en Jan Peereboom.
De coördinators zijn Hein André Zondervan en Johan van Gerven.
  Jan Commandeur overhandigd 'De 10 Geboden' aan Maurice Gerritsen

Bron: PepProductions, zaterdag 4 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina