naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe aanwinst voor Marker Museum
'Marker Interieur'  van Henri Houben
 
Het Marker Museum bestaat reeds 31 jaar! De oorspronkelijke rookhuisjes zijn destijds omgetoverd tot een prachtig geheel. Ieder jaar wordt er een ander thema bedacht; in 2014 is dat ‘Kinderen van Marken’.
 
Heel veel dank aan de vele vrijwilligers die in dagdelen het museum openhouden. Daarnaast wordt achter de schermen nog topwerk verricht door vele anderen waaronder het registratieteam, de collectiebeheerders en de IT-ers.
 
Ook het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers met een voorzitter die verstand van zaken heeft. Hij heeft een poosje geleden, namens het museum, een prachtig werk aangekocht op een veiling in Antwerpen. Het fraaie schilderij ‘Marker Interieur’, olie op doek, van de schilder Henri Houben (1858-1931) is te bezichtigen in het museum! Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te bewonderen.
 
De maand oktober of het eerste weekend van november leent zich er goed voor om eens (of weer) een kijkje te komen nemen. Neem een duik in de historie van Marken; de vrijwilligers van het Marker Museum verwelkomen u graag op Kerkbuurt 44-47 van maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur.
 

Bron: PepProductions, maandag 6 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina