naar Marker Nieuws indexpagina
Provincie stemt in met doktersdoorgang N247
nu nog thuiszorg en verloskundigen
 
Naar aanleiding van de vragen, die SP Waterland vorige week aan het College heeft gesteld, is de Provincie verzocht om tijdens de afsluiting van de N247 tussen Broek en Monnickendam een toe te staan dat huisartsen en thuiszorgmedewerkers langs de opengebroken weg mogen rijden. De Provincie heeft bevestigd dat naar aanleiding van het voorstel van de SP, D66, VVD en Waterland Natuurlijk een uitzondering wordt gemaakt voor huisartsen. Voor de SP is dat stap ťťn. Nu gaan we voor de thuiszorgmedewerkers en de verloskundigen.
 
In de raadsvergadering van 2 oktober bleek dat vanaf 13 oktober alleen noodhulpdiensten en EBS langs de afgesloten weg tussen Broek in Waterland en Monnickendam mogen rijden. Voor huisartsen en thuiszorg zou geen uitzondering gemaakt worden. PatiŽnten horen niet te moeten wachten op noodhulp. Met geen doorgang langs de N247 is een huisarts of een thuiszorgmedewerker meer tijd kwijt aan de rit dan aan de zorg van een patiŽnt. De Provincie moet ook begrijpen dat patiŽnten hier niet op zitten te wachten.
 
Ferdinand G. Knaack: ĎVan de week belde een verloskundige mij op. Ook zij moeten van de Provincie via Zaandam omrijden, als er een baby geboren gaat worden. Minstens drie kwartier is zij langer onderweg. Huisartsen, thuiszorgmedewerker en verloskundigen wil je met de handen aan het bed hebben, niet achter het stuur.í
 
Een medewerker van de Provincie heeft nu bevestigd dat naar aanleiding van het aangenomen voorstel er een uitzondering komt voor huisartsen. SP Waterland heeft contact gezocht met haar fractie in de Provincie. Remine Alberts, fractievoorzitter van SP Noord Holland heeft direct vragen gesteld over de afsluiting van de N247 voor thuiszorgmedewerkers en verloskundigen aan de gedeputeerde met de heldere boodschap: spoedhulp kent geen omleiding.
 
De SP gaat ervoor dat thuiszorgmedewerkers en verloskundigen gewoon langs opgebroken weg mogen rijden. SP Waterland hoopt dat de Provincie dit begrijpt en toestaat dat Waterland toegankelijk blijft voor spoedhulp tijdens de afsluiting van de N247.
 

Bron: SP Waterland, zondag 12 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina