naar Marker Nieuws indexpagina
Bert Bakker duo-raadslid voor GroenLinks Waterland
 
Gebke van Gaal uit Ilpendam en Bert Bakker uit Marken zijn vorige week benoemd tot duo-raadsleden voor GroenLinks Waterland. Daarmee is de fractie weer op volle sterkte.
 
De aanvulling met twee nieuwe duo-raadsleden was nodig, omdat de gemeenteraadsverkiezingen veel personele wijzigingen met zich meebrachten. Laura Bromet werd wethouder in het nieuwe college en trad dus af als fractievoorzitter. Zij werd opgevolgd door Astrid van de Weijenberg, al  vijf jaar raadslid en duo-raadslid voor GroenLinks.
 
Duo-raadslid Sjoerd Kijlstra vertrok na meer dan acht jaar grote inzet voor GroenLinks en voor de natuur in Waterland. Jaap Wortel bleef als raadslid, maar is minder beschikbaar om agendapunten te bespreken, omdat hij voorzitter van de voorbereidende raad is geworden. Naast raadslid Vincent Koerse en duo-raadslid Johan Lok heeft GroenLinks daarom de fractie uitgebreid met Gebke van Gaal en Bert Bakker.
 
Gebke van Gaal (40) werkt ruim vijftien jaar in diverse project- en veranderingsmanagement functies. Zij heeft haar eigen consultancybedrijf gehad en werkt nu bij Ahold. Gebke wil zich inzetten voor GroenLinks, om zo een bijdrage te leveren aan het mooi en duurzaam houden van Waterland. Zij is al langere tijd actief voor GroenLinks, onder meer in Leiden.
 
Bert Bakker woont op Marken en is freelance communicatieadviseur en copywriter. ‘Er spelen veel zaken op Marken die onder de aandacht van de raad van de gemeente Waterland gebracht moeten worden. Zaken die gevolgen hebben voor het beschermde dorpsgezicht, het voorzieningenniveau bij een krimpende bevolking en plannen voor onnodige nieuwbouw zoals de Bennewerf.’
 

Bron: GroenLinks Waterland, dinsdag 14 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina