naar Marker Nieuws indexpagina
Aandacht voor lichtvervuiling en duurzaamheid in Waterland
Donkere nacht in Waterland
 
Op zaterdag 25 oktober 2014 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. De gemeente Waterland neemt hieraan deel door de aanlichting van de kerktorens, de speeltoren en het gemeentehuis dit weekend te doven.
 
Duurzaam
Wethouder Laura Bromet: “Als college zetten wij in op het verduurzamen van de gemeente. Dat betekent dat je je bewust moet zijn van hoe je omgaat met energie, in dit geval in de vorm van verlichting. Dat doen we door mee te doen met de Nacht van de Nacht, maar we gaan hierin graag nog een stapje verder. We gaan er voor zorgen dat de aanschijnverlichting van bijzondere gebouwen van de gemeente elke dag na 23.00 uur uit gaat. Bij een aantal panden gebeurt dat nu al. Daarnaast wordt gewerkt aan een plan om de verlichting van de torens te vervangen door led verlichting. Deze verbruikt minder stroom én heeft minder lichtvervuiling tot gevolg.” 
 
10de keer Nacht van de Nacht
De milieufederatie organiseert de Nacht van de Nacht dit jaar voor de 10e keer. De Nacht van de Nacht wil lichtvervuiling terugdringen en mensen bewust maken van het storende en schadelijke effect van te veel licht. In Nederland gebruiken wij erg veel licht; we zijn het lichtste land ter wereld. Lichtvervuiling ontregelt mens en dier en verstoort de beleving van de nachtelijke natuur; je ziet pas sterren als het rondom donker is.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 20 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina