naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd Najaarsconcert Kring Mannenkoren op Marken 
 
De Patmoskerk op Marken was afgelopen zaterdag het theater voor het najaarsconcert Kring Mannenkoren Regio Noord-West van de Koninklijke Christelijke Zangersbond. Het was een geslaagde avond voor zowel de artiesten als het publiek.
 
De voorzitter van het Marker Mannenkoor, Cor Visser, opende de avond. Als eerste trad op het Marker Mannenkoor onder leiding van Jan van Altena en dit koor zong samen met Wiebke Göetjes de song ‘Sanctus’ van Frans Schubert. Vervolgens werden er nog vier songs alleen door het Marker Mannenkoor ten gehore gebracht. Na het Marker Mannenkoor was het de beurt aan Wiebke Göetjes. Zij vertolkte het ‘Ave Maria’. Het Christelijk Mannenkoor Immanuël uit Hilversum onder leiding van Willem Nijhof vervolgde de avond met vier nummers waaronder ‘Er is een God die hoort’. Na de gasten uit ‘Het Gooi’, kwam er een optreden van Wiebke Göetjes samen met René Martijn.  Zij zongen samen ‘Panis Angelicus’ van Cécar Franck. Als laatste voor de pauze was het de beurt aan het Christelijk Mannenkoor uit  IJmuiden onder leiding van Klaas Koelewijn. Zij zongen ook vier nummers waaronder het ‘Glory, Glory, Halleluja’.
 
Na de pauze vervolgde de gasten uit IJmuiden met vijf liederen en sloten hun sessie af met ‘Soon ah will be done’. Hierna was de beurt aan het Marker Saxofoonkwartet. Deze vier dames speelde ‘Air’ van Johann Sebastian Bach en ‘Drei Mödlinger Tänze’ van Ludwig von Beethoven. Vervolgens kwam het mannenkoor uit Hilversum weer naar voren. Zij vertolkten vijf songs. Bij de song ‘Dare to believe’ was er duet van dirigent Willem Nijhof en tenor Jan-Jaap Nijhof. Als laatste was het weer de beurt aan de gastheer van deze avond. Het Marker Mannenkoor  vertolkten vijf nummers, waaronder de ‘meezinger’ ‘Het land van Maas en Waal’. Als grote finale werd met alle artiesten het nummer ‘Jacobs’s Ladder’ ten gehore gebracht en na afloop kregen zij een staand applaus van de velen aanwezigen.
 
Het aanwezige publiek heeft genoten van dit evenement en verdiend zeker navolging.
 
** Marker Mannenkoor **
** Wiebke Göetjes **
** Christelijk Mannenkoor Immanuël Hilversum **
** René Martijn & Wiebke Göetjes **
** Christelijk Mannenkoor IJmuiden **
** Marker Saxofoonkwartet **
** Christelijk Mannenkoor Immanuël Hilversum **
** Marker Mannenkoor **
** Gezamenlijk slotnummer met alle koren **

Bron: PepProductions, zondag 26 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina