naar Marker Nieuws indexpagina
Enthousiasme voor Buurtbus Waterland is groot
 
Gemeente Waterland wil het openbaar vervoer in het buitengebied van Waterland verbeteren, bijvoorbeeld met behulp van een buurtbus. Onderzocht is of een door vrijwilligers bestuurde buurtbus tussen de kernen in het gebied en de kernen aan de rand van het gebied kan worden ingezet. Inmiddels hebben zich zo´n twintig inwoners als vrijwilliger aangemeld. Tijdens een recente bijeenkomst is een werkgroep van vrijwilligers samengesteld, die actief verder gaat met de uitwerking van het buurtbusproject, waaronder het opzetten van de routes, de website en de dienstregeling.

Op dinsdagavond 28 oktober vond op het gemeentehuis van Waterland de eerste bijeenkomt plaats met de vrijwilligers van de Buurtbus Waterland. De informatieavond stond in het teken van kennismaken en informatie uitwisselen. Naast de vele vrijwilligers waren ook de Stadsregio Amsterdam, EBS Public Transportation BV en (als ervaringsdeskundige) de secretaris van de Buurtbus Beemster aanwezig. De bedoeling van de buurtbus is, dat deze gaat rijden tussen kernen waar geen openbaar vervoer is, of vanaf kernen zonder voorziening voor openbaar vervoer naar kernen die deze voorziening wel hebben.
 
Enthousiaste vrijwilligers
De vrijwilligers willen graag op korte termijn ook daadwerkelijk als chauffeur gaan rijden. Wethouder Bromet is blij met de goede opkomst: “Ik ben zeer enthousiast over de ruim twintig mensen die zich als vrijwilliger hebben aangemeld om een buurtbus in Waterland mogelijk te maken. In een tijd waar veel voorzieningen verdwijnen is het mooi om te zien dat er ook voorzieningen bij kunnen komen. Als het lukt de buurtbus op poten te zetten, zijn dorpen als Zuiderwoude en Uitdam voortaan ook bereikbaar met het openbaar vervoer. De komende tijd gaan wij verder werken aan de plannen voor de buurtbus, samen met de vrijwilligers. We hebben nog wel meer vrijwilligers nodig. Dus iedereen die altijd buschauffeur had willen worden kan nu zijn of haar kans grijpen”.
 
Informatie en aanmelden
Op onze pagina Verkeer & Vervoer kunnen belangstellenden de presentatie en de aanmeldingsformulieren vinden. Bellen of mailen met kan ook, met de heer N. Zwaag, medewerker verkeer & vervoer via telefoonnummer (0299) 658 658 of per e-mail: n.zwaag@waterland.nl
 
De Stadsregio Amsterdam is opdrachtgever en subsidieverlener van het openbaar vervoer en EBS zal de buurtbus leveren en de planning van de chauffeurs verzorgen. Ervaring in buurgemeente Beemster leert, dat een project als dit zijn tijd nodig heeft. In Beemster rijdt al enige jaren met succes een buurtbus met/dankzij vrijwilligers. Zo vervoerde de buurtbus Beemster 6 jaar geleden ‘slechts’ 3800 reizigers per jaar; inmiddels is dit gegroeid naar bijna 11.000 per jaar.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 29 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina