naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel op Marken
 
In het weekend van  1,  2 en  3  november 2014 staat stichting Ronoylion weer met de Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
Er zijn  3 openingstijden:
  • - zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00  uur
  • - zondag na de kerkdienst
  • - maandagavond van 19.00 tot  20.00 uur                 
Op  zaterdagmiddag is er ook een koffiehoekje aanwezig om gezellig even neer te strijken.
Met het oog op Sinterklaas hebben we  weer  een collectie speelgoed, waaronder allerlei kinderboekjes, reken- en telspelletjes,  houten speelgoed,  schrijfmateriaal,  poppenhuis meubeltjes,  kindersieraden,  enz.
Naast allerlei  kleine kadootjes  is er een kersttafel  met diverse kerstartikelen  waaronder kinderboeken met het kerstverhaal,  kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst.
 
Ook is er een collectie hele mooie handgemaakte kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten.
En uiteraard maken Max-Havelaar-produkten zoals thee,  koffie,  honing,  snoepwaren  e.d ook weer deel uit van de stand.   Ook cadeaupakketjes met deze food zijn verkrijgbaar of kunt u samenstellen met produkten die u zelf uitkiest.
 
Alle producten uit de Wereldwinkel  komen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt,   in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes.   Door de afzet via de Wereldwinkel  kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen.  Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door en binnen de groep een kleinschalige vorm van sociale voorzieningen opgezet.
 
De opbrengst van dit weekend wordt gebruikt voor de laatste 4 van 10 waterbuffels.  Van de 10 benodigden hebben we er al 6 voor de boeren kunnen sparen.   Waterbuffels zijn heel handig als trekdieren op het land.   Als alles nog met de hand wordt gedaan en geen leningen worden verstrekt voor de aankoop van een buffel omdat de mensen te arm zijn en dus geen onderpand hebben, dan  is de aanschaf van zulke beesten een enorme hulp voor de boeren om hun oogst te vergroten en daarmee hun inkomen te verhogen.  Bovendien kunnen ze door het bezit van enkele waterbuffels zčlf hun veestapel verder uitbreiden  En door een beter inkomen  worden scholing,  medische zorg  en  goede voeding  voor de boerengezinnen  bereikbaar.
 
Knutselhoekje voor kinderen
Op deze middag is er weer een knutselhoek voor  kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
Al eerder heeft Janny de Haan  deze knutselmiddag georganiseerd en dit keer mogen de kinderen iets komen maken voor Kerst.  Tussen 14.00 en 16.30 uur is zij aanwezig met de workshop “Kerstwerkjes maken”.   Kinderen kunnen voor  € 3,-  onder haar begeleiding een prachtig werkje zelf maken.   Omdat ze aan elk kind voldoende aandacht wil geven bij het maken, worden er kleine groepjes gevormd. 
 
Wil je meedoen, mail dan even naar jannydehaan@planet.nl hoe laat je ongeveer komt.
WhatsApp kan ook: 06 1093 4016. Of haal even een inschrijfformulier bij Eef Visser.
Je kunt kiezen uit:   14.00 uur,    14.30 uur,    15.00 uur,     15.30 uur   of   16.00 uur.
De opbrengst van de kinderworkshop is voor Ronoylion, die met alle geld een volgende waterbuffel gaat kopen.
 
                                                                                    Namens St. Ronoylion,
                                                                                    Eef Visser   (( 601582)
 

Bron: Eef Visser, woensdag 29 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina