naar Marker Nieuws indexpagina
Inwoners en relaties gevraagd naar mening over gemeente
Volgende stap in Bestuurskrachtonderzoek gezet
 
In opdracht van gemeente Waterland voert Pricewaterhouse Coopers een onderzoek uit naar de bestuurskracht van de gemeente. Allerlei geledingen van de gemeentelijke organisatie worden betrokken bij het onderzoek. Ook inwoners, maatschappelijke instellingen, bedrijven en andere gemeenten in de regio komen aan bod. De eerste stappen in dit proces zijn inmiddels gezet. Op heel korte termijn ontvangen 1.500 willekeurig gekozen inwoners een vragenlijst. Verder worden ongeveer 250 andere relaties bevraagd.

Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon: “De mening van onze inwoners en van andere relaties is voor ons van essentieel belang. Van de ervaringen van onze inwoners en andere relevante instanties kunnen we leren hoe we het als gemeentelijke organisatie doen. De vragen gaan bijvoorbeeld over wat gaat er goed gaat en wat kan er beter, hoe men zich vertegenwoordigd voelt door de gemeente en hoe er met de verschillende belangen wordt omgegaan.  De uitkomsten van het onderzoek helpen ons om in de toekomst
gefundeerde besluiten te kunnen nemen. Ik nodig iedereen die een vragenlijst ontvangt en benaderd wordt voor een interview van harte uit om mee te doen! ”

De uitkomsten van het bestuurskrachtonderzoek worden verwacht in januari 2015.
 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 30 oktober 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina