naar Marker Nieuws indexpagina
Wethouder Jacob Kes tekent intentieverklaring met Karmac
Portefeuillehouder Jacob Kes nam in de Karmac Bibliotheek aan 't Spil in Monnickendam het eerste BoekStart koffertje van Waterland in ontvangst na ondertekening van een intentieverklaring met Karmac Bibliotheek Services.
Met deze verklaring spreken zij de wens uit samen te werken in het kader van BoekStart. Dit project heeft als doel om alle ouders met een baby in Waterland te bereiken en kinderen zo vroeg mogelijk met boeken en lezen in aanraking te brengen. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin participeert in dit project.
Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam
Portefeuillehouder Jacob Kes: “Gemeente Waterland vindt het belangrijk dat alle kinderen in de gemeente de mogelijkheid moeten krijgen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Vanaf de eerste dag luisteren kinderen naar de stem van hun vader en moeder. Voorlezen versterkt de band tussen ouder en kind. Het is vertrouwd en gezellig als je met je baby praat. Ik ben zelf een aantal maanden vader en heb gemerkt dat mijn dochter nu al boeken “verslindt”. Na de eerste paar zinnen wil zij bij wijze van spreken het boek opeten. Ik ben heel blij dat BoekStart actief is in Waterland”.

Bron: Omroep PIM, zaterdag 1 november 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina