naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Zeeman-Zeeman zestig jaar getrouwd
Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon met het 60-jarige bruidspaar Zeeman-Zeeman
5 november 1954 - 5 november 2014
Het bruidspaar Cees Zeeman en Maretje Zeeman werden op vrijdag 7 november vereerd met een bezoek van de burgemeester van de gemeente Waterland, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Van ons koningspaar en de commissaris van de Koning van Noord-Holland mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen. Het bruidspaar was op 5 november jongstleden zestig jaar getrouwd.
 
Het paar trouwde op 5 november 1954. Beiden zijn geboren op Marken. Cees is 83 jaar en Maretje is 80 jaar. Ze kregen drie dochters en zes kleinkinderen.
 
Cees werkte bij de waterbouw en was van maandag tot en met vrijdag van huis. Daar er in de jaren zestig niet zoveel werk meer was in Nederland, moest hij naar het buitenland om te werken en dat betekende: langer van huis.
 
Ze hadden inmiddels twee dochters en Cees ging in maart 1963 voor een jaar naar Nigeria en toen werd in november 1963 hun jongste dochter Nelly geboren. In de jaren zeventig ging hij naar Zuid-Afrika om een haven te bouwen in Richards Bay. Zijn werkgever, Zanen Verstoep, bood hem de mogelijkheid om zijn gezin over te laten komen en zo geschiede het, dat ze daar twee jaar gingen wonen. Het was een mooie tijd, maar toch ook weer erg goed om terug te komen op Marken bij familie en vrienden.
 
Maretje was dus vaak alleen thuis met de kinderen, en toen Cees in 1988 thuis kwam met vervroegd pensioen was dat in het begin best vreemd.  Inmiddels waren de kinderen het huis uit en in 2002 verhuisden het echtpaar van de IJsselmeerweg naar de Buurterstraat, waar ze nu nog zelfstandig wonen.
 
Cees is vanaf zijn pensioen koster geweest in de kerk, maar moest vorig jaar, vanwege gezondheidsklachten, het stokje overdragen. Maretje is vrijwilligster in het Marker Museum.
 
In maart 2015 wordt hun eerste achterkleinkind verwacht. Daar verheugen ze zich enorm op.
Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.
Met dank aan Nelly Zeeman voor het maken van de foto's

Bron: PepProductions, vrijdag 7 november 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina