naar Marker Nieuws indexpagina
KNRM viert 190e verjaardag met slag op Euronext gong
Rowdy Boneveld & Tijs Klaver ook aanwezig
 
Vrijwillig Kees Kuyt luidt de gong ter gelegenheid van het 190-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).
 
Een mijlpaal die werd bereikt dankzij twee eeuwen vrijwilligersinzet, gesteund door vrijwillige bijdragen van donateurs. Van een klein initiatief is de KNRM uitgegroeid tot een professionele organisatie, die 24 uur per dag inzetbaar is. Met 1.300 vrijwilligers op 45 reddingstations en 75 reddingboten is de KNRM de belangrijkste partner voor de Kustwacht als het gaat om Search and Rescue. De KNRM leunt op drie pijlers: vrijwillige redders, vrijwillige bijdragen van donateurs en kosteloze inzet. Deze drie pijlers zijn een stevig fundament voor de Redding Maatschappij. De vrijwilligers, waar Kees Kuyt er een van is, krijgen professionele opleidingen. De donateurs worden goed ge´nformeerd over de besteding van hun donaties en worden betrokken bij het werk van de KNRM.
 
Ook de Amsterdamse beurs heeft een bijdrage geleverd aan de KNRM. De donatie in 1992 resulteerde in een reddingsboot genaamd Beursplein 5. De boot is nog steeds in gebruik op het reddingstation Texel.
 

Bron: Euronext, vrijdag 7 november 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina