naar Marker Nieuws indexpagina
Trouwe KNRM donateurs verwelkomd op station Marken
Zes trouwe donateurs met in hun midden Luzette Wagenaar-Kroon
 
Een organisatie als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt géén subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs. Deze worden bij de KNRM ‘Redder aan de Wal’ genoemd. Trouwe donateurs worden elk jaar door de KNRM in het zonnetje gezet. Afgelopen zaterdag werden op station Marken zes trouwe Redders aan de Wal met een insigne onderscheiden.
 
Tussen de 10.30 en 11.00 uur werden de trouwe donateurs, welke de KNRM meer als vijftig jaar geldelijk steunen, ontvangen in het KNRM boothuis aan de haven van Marken.  De meeste genodigden kwamen met een partner of ander familielid.
 
De ochtend begon met een woord van welkom door de voorzitter van de plaatselijke commissie van station Marken, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Vervolgens was het tijd om een taart aan te snijden. De KNRM bestaat 190 jaar en dat werd op deze wijze gevierd. Mevrouw Wagenaar-Kroon sneed de taart met veel gevoel aan. Nadat iedereen een taartje had ontvangen hield Marten van Altena een presentatie over de organisatie KNRM. Van het ontstaan in 1824 tot heden.
 
Na deze presentatie was het tijd voor de trouwe donateurs. Deze kregen uit handen van mevrouw Wagenaar-Kroon een insigne uitgereikt. Dit als dank voor de lange periode van donateurschap. De heer De Boer uit Koog aan de Zaan en de heren Brink en Wiertz uit Amsterdam kregen een zilveren speld voor 50 jaar donateurschap.  De heer Feij uit Edam kreeg ook een zilveren speld voor 51 jaar donateurschap. Twee heren kregen een gouden speld voor 60 jaar ´Redder aan de Wal´, te weten de heer Noldes uit Purmerend en de heer De Ruijter uit Zaandam.
 
Aansluitend werd er een vaartocht gemaakt met de reddingboten Frans Verkade en Hendrik Jacob. Degenen die slecht ter been waren konden meevaren aan boord van de EVA, een motorjacht van D.J van Geemen. Opvallend was, dat ondanks de hoge leeftijd van enkele aanwezigen, niemand dit wilde missen en dus voeren alle genodigden mee. Hierna keerde iedereen terug naar het boothuis, waar onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de vaartocht.
 
Uitreiking zilveren en gouden spelden
50 Jaar : De heer De Boer uit Koog aan de Zaan (zilveren speld)
50 Jaar : De heer Brink uit Amsterdam (zilveren speld)
50 Jaar : De heer Wiertz uit Amsterdam (zilveren speld)
51 Jaar : De heer Feij uit Edam (zilveren speld)
60 Jaar : De heer Noldes uit Purmerend (gouden speld)
60 Jaar : De heer De Ruijter uit Zaandam (gouden speld)
Varen....
Hapje & een drankje
     

Bron: PepProductions, zaterdag 8 november 2014

Creative Commons License
This article is, unless otherwise expressly stated, licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Netherlands License.

 naar Marker Nieuws indexpagina