naar Marker Nieuws indexpagina
Najaarsconcert ‘Juliana’ in dorpshuis Het Trefpunt op Marken
 
Dorpshuis Het Trefpunt op Marken was afgelopen zaterdag het theater waar de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ haar najaarsconcert organiseerde. Een geslaagde avond voor de vele aanwezigen.
 
De avond begon met een uniek orkest, samengesteld uit leerlingen van het Fanfarecorps Zuiderwoude, de Waterlandse Harmonie en de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken. Zij speelden een speciaal voor hen geschreven Halloween uitvoering, een herhaling van vorige week in het dorpshuis in Zuiderwoude. Naast de prachtige, soms angstaanjagende muziek werd een echt Halloween verhaal verteld. Niet voor bangeriken was het verhaal, dat ging over geesten en spoken die in Waterland ronddolen en het liefst voor altijd in onze mooie dorpen willen blijven. Maar uiteindelijk lukte het de spelers van het leerlingenorkest om door het spelen van een heel speciaal lied de geesten weer terug te jagen naar het dodenrijk, en kon een ieder na dit Halloweenverhaal met een gerust hart de avond vervolgen,
 
Want na de pauze was het tijd voor het Groot Orkest van ‘Juliana’ onder leiding van dirigent Henk Ummels. Juliana speelde een gevarieerd repertoire. Met onder andere composities als ‘An Olympic Dream’, ‘The Lady Caliph’ en ‘Movie Themes from 1984’. De laatste twee nummers, ‘Happy’ en ‘Thrift Shop’, werden samen met het jeugdorkest van ‘Juliana’ gespeeld.
 
Een geslaagd najaarsconcert van de muziekvereniging uit Marken.
 

Bron: PepProductions, zondag 9 november 2014

Creative Commons License
This article is, unless otherwise expressly stated, licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Netherlands License.

 naar Marker Nieuws indexpagina