naar Marker Nieuws indexpagina
Malletband neemt afscheid van familie Terburg
  Zondag 16 november 2014  
 

Malletband Juliana neemt afscheid van dirigent Ton Terburg, zijn vrouw Emmy en dochter Liana

35 Jaar, dus de helft van zijn leven, bij Drum-/Malletband Marken mag je echt een levenstaak noemen! Hein Zeeman, de oprichter en MAN van de drumband, heeft Ton aangenomen en ze werden vrienden van elkaar.

Zondag 16 november startte de middag met koffie en iets lekkers tijdens een doorlopende presentatie van oude foto’s.  Daarna begon de workshop voor oud-leden, jeugd en een paar huidige leden onder leiding van de nieuwe dirigent Peter-Jan Steen. Het podium stond vol met enthousiastelingen en na ruim een uur kon de groep het vers ingestudeerde stuk met diverse instrumenten al spelen!  Om 16.30 uur kwam het moment  waarop Ton echt voor de laatste keer een concert met zijn “meisjes” en een enkele jongen moest dirigeren. Toch wel een emotioneel moment!

Een klinkende opening van de Malletband en het Groot Orkest liet “Drumbo” horen. Een zeer bekend en bemind stuk van Laseroms. Na de openingswoorden vervolgde de Malletband met de vrolijke nummers:  The Muppet Show, Mr. Sandman, Moray Firth (Schots) en Besame Mucho.

Woorden van dank volgden voor Ton Terburg en Liana Terburg. Ook werden Emmy en Ton jr. bedankt voor hun inzet in de loop van de jaren. Ton sr. en Liana kregen allebei een prachtig boek met daarin foto’s en persoonlijke boodschappen van iedereen. Ton kreeg tevens een welverdiende oorkonde en een speldje voor zijn lange periode bij Juliana.

De klanken van The Lion Sleeps Tonight, The Commedians Galop, Drumbattle en samen met het Groot Orkest: “Harmonique” sloten de periode van Ton Terburg als dirigent af. Een nog te plannen reisje samen met de malletband leden zal echter DE uitsmijter voor de familie Terburg gaan worden!

Het stokje werd overgedragen aan Peter-Jan Steen die met de groep Samba Queen ten gehore bracht.

Blurred Lines, het stuk dat ingestudeerd was tijdens de workshop, liet horen wat je in een korte tijd met nieuwe mensen kunt leren. Juliana hoopt natuurlijk dat oud-leden terugkomen en nieuwe leden zich aanmelden!

Het was een super geslaagde middag en een zeer gezellig afsluitende avond!

Juliana bedankt de familie Terburg en verwelkomt Peter-Jan Steen.

 
Met dank aan Alex Ferwerda voor de foto's

Bron: Trijntje Visser, woensdag 19 november 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina