naar Marker Nieuws indexpagina
Dirk (van de toren) met pensioen
   
  Vandaag was dan eindelijk DE dag dat Dirk officieel met pensioen ging. Gister, maandag 24 november, heeft Dirk zijn laatste dag gewerkt en vandaag werd Dirk zijn carrière officieel en feestelijk beëindigd.

Dirk begon zijn carrière op 14 april 1980 bij de toenmalige Gemeente Marken, als gemeente werkman in algemene dienst. Na negen jaar werd hij bevorderd tot sectie-leider bestratingen en hiervoor ontving hij in 1990 een gratificatie van de Gemeente Marken. Dit vanwege zijn bijzondere inzet en goed functioneren.

Na de gemeentelijke herindeling in 1991 werd Dirk Medewerker sectie onderhoud, dit hield in bestratingen en rioleringen. Deze sectie valt onder de afdeling Ruimtelijke Ordening.

In 1995 is Dirk ook nog BHV (Bedrijfs HulpVerlener) erbij gaan doen, waarvoor hij tot het afgelopen jaar, een jaarlijkse opfriscursus volgde.

Helaas kon burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon niet persoonlijk bij het afscheid van Dirk aanwezig zijn. Zij had hier graag wel bij willen zijn, maar er stond een bezoek bij de paus op de agenda. De agenda van de burgemeester is, in overleg met Dirk, niet aangepast. Hierdoor deed locoburgemeester Laura Bromet het woord namens de Gemeente Waterland.

Collega's en leidinggevende roemde Dirk om zijn collegialiteit en zijn tomeloze inzet en zijn verantwoordelijkheidsgevoel voor het strooien van Marken. Als Dirk merkte dat het glad was (wat ook wel een 's nachts om 3.00 uur kon zijn, na een avondje uit), dan werd er gestrooid. Er kwamen dan ook nooit klachten van Marken dat er niet goed gestrooid was.

Om Dirk met zijn tijd mee te laten gaan, kreeg hij een smartphone als afscheidscadeau van zijn directe collega's. Dirk kan zich hier nu volledig in gaan verdiepen.

Enkele bekende citaten van Dirk zijn:

Wat stoort zich een adelaar, aan het geknor van een varken

Zij hieven het glas en deden een plas en alles bleef zoals het was

Beter Jenever in je bast, dan kleren in de kast. Je hoeven niet te strijken of te plooien, je kan het zo in je sodemieter gooien!

Dirk heeft, door zijn reuma, toch wel toegeleefd naar zijn pensioen. Hij is niet bang zich te gaan vervelen, aangezien hij nog steeds betrokken is (en blijft) bij de KNRM, zijn vishobby en de klussen in en rondom het huis.

 
   

Bron: Mijn Producties, dinsdag 25 november 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina