naar Marker Nieuws indexpagina
Sinterklaas Intocht Marken 2014 (video)
zaterdag 22 november 2014
Nadat Sinterklaas met zijn Pieten vorige week een glorieuze intocht in Monnickendam had gemaakt, was het zaterdag 22 november de beurt aan de volgende drie kernen van Waterland om de Sint te verwelkomen. Ook voor burgemeester Luzette Wagenaar werd het een druk dagje, want ook zij stond driemaal klaar om de Spaanse grijsaard hartelijk te begroeten.

Als eerste zette De Sint voet aan wal in Broek in Waterland. Maar lang kon de Sint niet in Broek blijven, want om twaalf uur werd hij alweer verwacht op Marken, waar muziekvereniging Juliana al een half uurtje de wachtende jeugd vermaakte. Even was het nog paniek toen de pakjesboot in brand leek te staan. De Marker brandweer was echter snel te plaatse om het brandje te blussen, maar pijnlijk bleek meteen dat de brandweer duidelijk op zoek is naar nieuw personeel. Samen met de Sint en de burgemeester werd dan ook meteen een oproep gedaan voor nieuw brandweerpersoneel. Na dit rookspektakel, veroorzaakt door de Hoofd-Piet die een sigaartje zat te roken, was het tijd om de nieuwe sleutel, die op alle deuren van Marken past, aan de goedlachse Goedheiligman te overhandigen. Voor deze ceremonie moest de Sint door de stramme knieŽn waarna de burgemeester de groot uitgevallen sleutel over zijn mijter kon omhangen. 

Na een wandeling over Marken eindigde de stoet in buurhuis het Trefpunt waar ook hier het kinderfeest prima op gang kwam.
Camera : Thomas de Groot / interviews : Patty de Jong

Bron: Omroep PIM, woensdag 3 december 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina