naar Marker Nieuws indexpagina
Inkomsten toerisme niet rechtstreeks ge´nvesteerd op Marken
 
De gemeente Waterland ziet niets in het plan van de Eilandraad Marken om de het geld dat op het eiland wordt verdiend met het toerisme terug te laten vloeien naar het eiland. Dat heeft de gemeente de eilandraad maandag in een brief laten weten, meldt het Noordhollands Dagblad.
 
Deze reactie komt op het voorstel van de eilandraad dat staat in de visie die zij hebben opgesteld voor het eiland voor de komende vijftien jaar. De eilandraad stelt voor om het geld dat de gemeente jaarlijks aan het toerisme verdient te gebruiken om het onderhoud van de monumenten te bekostigen en om verkrotting van de panden tegen te gaan
 
De gemeente voelt er echter niets voor om onderscheid te maken tussen de verschillende dorpskernen als het gaat om onderhoud. Volgens de gemeente gaat er vanwege het toerisme nu al meer geld naar het eiland om voorzieningen op peil te houden. De gemeente stelt in de brief voor om te  onderzoeken of het eiland wellicht gebruik kan maken van Europese of andere subsidiemogelijkheden.
 

Bron: Dichtbij, woensdag 3 december 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina