naar Marker Nieuws indexpagina
Provinciale aanbesteding elektrische laadpalen stop gezet
Aanschaf elektrische laadpalen vertraagd
 
Recentelijk heeft de provincie Noord-Holland besloten de aanbesteding voor de aanschaf van elektrische laadpalen in de regio stop te zetten. Dat betekent dat er voorlopig geen openbare oplaadpunten in gemeente Waterland geplaatst kunnen worden. Naar verwachting start de provincie begin 2015 met een nieuwe aanbestedingsprocedure en kunnen vanaf het tweede kwartaal van 2015 elektrische laadpalen aangeschaft worden.

Gemeente Waterland is teleurgesteld over de vertraging. Portefeuillehouder Bromet: “Waterland wil een zo duurzaam mogelijke gemeente zijn en het elektrisch rijden stimuleren. Ik vind het daarom erg jammer dat de aanbesteding is stop gezet want nu moeten we langer op de benodigde laadpalen wachten. Wij willen zo snel mogelijk over die laadpalen beschikken want er wordt ook door inwoners naar gevraagd. Daarom wil ik bekijken of we vooruitlopend op de aanschaf via de provinciale aanbesteding zelf iets kunnen doen. Daar hoop ik binnenkort duidelijkheid over te krijgen”.
 
Regionaal oplaadnetwerk
Samen met projectbureau MRA-Elektrisch bouwt Waterland mee aan een regionaal oplaadnetwerk. Meer informatie over de werkzaamheden van dit projectbureau is te vinden op metropoolregioamsterdam.nl 
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 15 december 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina