naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwjaarsreceptie wederom groot feest op Marken
 
De traditionele Marker Nieuwjaarsreceptie vond afgelopen zaterdag plaats in dorpshuis ’Het Trefpunt’. Bezoekers druppelden al vroeg binnen om een goed plaatsje te bemachtigen, want tijdens deze nieuwjaarsreceptie werd de Marker Man en het Marker team van het jaar gepresenteerd.
 
Naast het stemmen op de ‘Marker genomineerden van 2014’ werd het voorbije jaar nabeschouwd door ‘Bessie & Bap’ (Oma & Opa) bijgestaan door kleindochter Lucinda (Luutje Neeltje). Deze eenakter, welke niet meer is weg te denken, van ongeveer een half uur werd uitgevoerd door Elbert Stoker, Klaas Commandeur, Adinda Boes-Dorland mede geregisseerd door Jaap Boes. Het optreden waar alle bezoekers naar uitkeken was wederom hilarisch, want menig Marker en niet-Marker werd op de hak genomen. Na afloop was er dan ook een staande ovatie voor dit viertal. Natuurlijk waren de ruim vierhonderd nieuwjaarwensers ook gekomen voor het stemmen en de uitslag van de ‘Marker verkiezingen’. Bij de teams ging de overwinning naar de vrijwilligers van Stichting Marken & Uitdam met 170 stemmen (44,2%). Jan van Altena mocht zich met 322 stemmen (86,1%) winnaar noemen bij de mannen. Bij de vrouwen waren dit jaar géén genomineerden.
 
De toekenning van de prijs aan het AED team werd ondersteund door een persoonlijke getuigenis van een inwoner van Marken, die dankzij de AED vrijwilligers nog kan navertellen dat hij afgelopen zomer een hartstilstand kreeg.
 
Deze middag werden aan ‘Huis aan het Water’ in Katwoude en Pink Ribbon, cheques overhandigd ter waarde van € 5.297,63 elk.  Het totaal bedrag van € 10.595,26 vertegenwoordigde de opbrengst van de Marker Kerst/Wintermarkt  2014.
 
Al met al kan de organisatie van dit evenement, de evenementencommissie van dorpshuis ‘Het Trefpunt’, terugkijken op een zeer geslaagde middag/avond en kunnen de Markers de komende tijd elkaar in de gaten houden of ze elkaar kunnen nomineren voor de verkiezing van volgend jaar.

 Tekst 'Bessie & Bap 2014'

 
   

Bron: PepProductions, zondag 4 januari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina