naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe stimuleringsregeling in Waterland
Mogelijkheden voor ondersteuning van maatschappelijke initiatieven
 
Één van de voornemens vanuit het Coalitieakkoord 2014-2018 is de invoering van een stimuleringsregeling voor maatschappelijke initiatieven. Met ingang van 1 januari 2015 is de stimuleringsregeling van kracht en kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties een beroep doen op de regeling. Voor een bijdrage tot een maximum van € 5.000,-- kan een aanvraag bij de gemeente Waterland worden ingediend.
 
Onbaatzuchtige inzet 
Portefeuillehouder Gabriëlle Bekhuis: “Ik ben blij dat het gelukt is de stimuleringsregeling in het leven te roepen. Het college vindt het belangrijk dat inwoners zelf initiatieven nemen en laagdrempelige activiteiten of voorzieningen realiseren. Daar hoort in mijn optiek dan ook bij dat je daar als gemeente in financiële zin ondersteuning bij biedt. Het moet dan wel gaan om initiatieven waarbij inwoners en/of maatschappelijke organisaties zich onbaatzuchtig, d.w.z. zonder concrete tegenprestatie, inzetten voor medemensen, vereniging, gemeente, cultuur, de natuur en de fysieke leefomgeving. Ik hoop dat het hierdoor in onze Waterlandse samenleving nog beter wordt!”.
 
Voorwaarden stimuleringsregeling 
Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds geldt een aantal voorwaarden. De initiatieven die worden ontwikkeld moeten zich richten op/een bijdrage leveren aan:
 
• het vergroten van de betrokkenheid van burgers bij elkaar of de kern
• de leefbaarheid in de kern door voorzieningen in de openbare ruimte, groen of straatmeubilair;
• het stimuleren van de culturele en/of sportieve participatie
 
Activiteiten met een puur commercieel oogmerk worden uitgesloten, evenals activiteiten waarvoor financiering mogelijk is door het afsluiten van een lening. Informatie over het aanvragen van de subsidie vindt u op de webpagina van de gemeente
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 13 januari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina