naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland maakt werk van participatie op arbeidsmarkt
Nieuwe opdracht voor BaanStede
 
Met ingang van 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Doel van deze wet is dat iedereen, met of zonder arbeidsbeperking deelneemt aan de samenleving en de arbeidsmarkt. Gemeente Waterland maakt zich sterk om iedereen naar vermogen te laten deelnemen. Bij aanbestedingstrajecten werden al eisen gesteld aan Social Return Of Investment maar nu wordt daar nog meer op ingezet. Ook bij andere opdrachtverstrekkingen wordt gekeken of en op welke wijze werk gegenereerd kan worden voor mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt. Om die reden is recent aan BaanStede, het regionale arbeidsontwikkelings- en reïntegratiebedrijf, opdracht verstrekt om al het drukwerk voor gemeente Waterland te verzorgen. 
 
Deelnemen aan de maatschappij
Portefeuillehouder participatiewet Laura Bromet: “Met de invoering van de nieuwe wet wordt de gemeente nog verantwoordelijker als het er om gaat zoveel mogelijk mensen te laten participeren in de samenleving. Die taak nemen we natuurlijk uiterst serieus en daarom stellen we ons telkens de vraag ….hoe kunnen we er voor zorgen dat mensen geactiveerd worden om deel te blijven uitmaken van de samenleving? Waar zitten eventuele belemmeringen en hoe kunnen we die oplossen? Want het is ontzettend belangrijk om echt mee te kunnen doen in de maatschappij”. 

Portefeuillehouder facilitaire zaken Jacob Kes: “Als organisatie nemen we natuurlijk verschillende diensten en producten af. Bij allerlei opdrachten kijken we nu nog meer of een leverancier bijdraagt aan het aan het werk helpen of houden van mensen met een beperking of een achterstand. Toen het huidige contract voor drukwerk afliep, zag ik voor de komende periode meteen een mogelijkheid om BaanStede hierbij in te schakelen. BaanStede verzorgt al in opdracht van gemeente Waterland het groenonderhoud en verzamelen van zwerfvuil en de uitbesteding van het drukwerk lijkt goed bij BaanStede te passen. Het is fijn dat we daar met elkaar zijn uitgekomen want hierdoor kunnen er toch meer mensen met andere arbeidsmogelijkheden aan het werk zijn”.

Het contract met BaanStede is ingegaan op 1 januari 2015.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 15 januari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina