naar Marker Nieuws indexpagina
Toeristische samenwerking Metropool Regio Amsterdam wint 'Nobelprijs' voor toerisme!
 
Woensdagavond 28 januari is tijdens een galadiner in Madrid bekend gemaakt dat het project “Amsterdam Bezoeken, Holland Zien” de allerhoogste prijs voor een toeristisch project ter wereld heeft gewonnen. Dit is de prestigieuze Ulysses Award van UNWTO, het officiële toeristisch agentschap van de Verenigde Naties.
 
Uitmuntendheid en innovatie
Sinds 2003 staat de Ulysses Award voor uitmuntendheid en innovatie in de toeristische sector. Het winnende project, ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’, zet de aantrekkingskracht van Amsterdam in om internationale bezoekers te verleiden ook de regio te ontdekken. Het project is een regionale samenwerking tussen de Stadsregio Amsterdam, Provincie Noord-Holland en Provincie Flevoland en wordt uitgevoerd door Amsterdam Marketing. Gemeente Waterland is één van de actieve gemeenten in dit project.
 
Boudewijn Bokdam, projectmanager Amsterdam Marketing: “Het project ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ heeft deze eerste plek te danken aan een constructieve samenwerking tussen de Stadsregio Amsterdam, 27 gemeenten, Provincie Noord-Holland en Provincie Flevoland. Het aantal internationale bezoekers dat vanuit Amsterdam een bezoek brengt aan de regio is sinds de start van het project met bijna 30% toegenomen, en de bijbehorende bestedingen in de regio zijn met 300 miljoen euro gestegen.”
 
Om het project bij UNTWO te promoten is een pakkende videopitch gemaakt.
 
 
Amsterdam Bezoeken, Holland Zien
De toeristische samenwerking in de marketing loopt al vijf jaar. De Metropoolregio wordt als een geheel gepromoot onder de vlag van Amsterdam en het gebied is daarbij opgedeeld in 17 karakters. Zo worden de havenstadjes/dorpen Marken, Monnickendam, Edam en Volendam gepromoot onder de noemer “Smalltown Harbours” en het Waterlandse landschap inclusief de omliggende dorpen en gemeenten Purmerend, Zeevang, Beemster, Landsmeer en Wormerland als Amsterdam Waterland gepromoot. 
Wethouder Gabriëlle Bekhuis: “Dit project geeft aan dat door met elkaar samen te werken en gezamenlijk marketing uit te voeren het mogelijk is om veel meer te bereiken dan je als gemeente alleen in het toeristisch werkveld zou kunnen bereiken. Toerisme is belangrijk voor onze economie, maar geeft soms ook druk op bepaalde plaatsen. Spreiding van bezoekers over de regio is daarom belangrijk en daar draagt Amsterdam Bezoeken, Holland Zien, nu juist aan bij”.
 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 29 januari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina