naar Marker Nieuws indexpagina
Lekker Marken WIJNTERfeest sfeervol succes!
 
Op zondag 1 februari jongstleden vond de 1ste wijnter editie van Lekker Marken plaats. Na de succesvolle start van Lekker Marken op 28 september 2014 werd met het WIJNTERfeest de aftrap voor de wintereditie gegeven.
 
De middag begon met de muzikale opening door Muziekvereniging Juliana, uiteraard prachtig in Marker klederdracht gestoken. Daarna was het genieten bij vijf eetgelegenheden, Cafetaria 'De Verkeerde Wereld', Restaurant 'De Taanderij', Café Restaurant 'Land en Zeezicht', Eetcafé 'De Visscher' en poffertjeskraam 'La Petite Gourmandise'. Hier werden de gasten van Lekker Marken verwend met; varken aan het spit met italiaanse hutspot en een Texels bokbier, zalmtournedos met gegrilde gamba’s in room gesmoorde zuurkool en pommes Annamet een Woodbrigde chardonnay, een micro 3-gangenmenu - 2 bereidingen van gans, kalfswang en een stoofappeltje met sabayon & crème brûlée - met Aperol Spritz, Tiroler gröstl met huisgemaakte Jägerthee en poffertjes met een chocolat orange moelleux met “Brain Damage” een hot punch.
 
Terwijl de restaurants het menu serveerden, boeiden de gidsen van Rond Marken de gasten met leuke verhalen over de locaties, de “wijnters” op Marken vroeger, aangevuld met leuke feiten en weetjes. De leden van Muziekvereniging Juliana luisterden ook bij de verschillende eetgelegenheden het geheel op. Al met al was het een hele bijzondere rondgang waarbij culinair en cultureel elkaar ontmoetten en samensmolten tot aangenaam uniek geheel.
 
Om 20.00 uur werden de gasten bij Café 'The Flying Sailer' onthaald met glühwein en een heuse après ski party Marker stijl. Omdat de gasten “allegoar” bleven plakken, werd het nog een “ewig” gezellige avond.
 
Opening Wijnterfeest door Juliana Land & Zeezicht
Aftrap Wijnterfeest - Jeannette & Liselotte De Taanderij
De Visscher La Petite Gourmandise met Juliana
Voor de Taanderij met Trijntje De Verkeerde Wereld - varken aan het spit
La Petite Gourmandise Verlichting wandeling
 www.LekkerMarken.nl

Bron: Lekker Marken, maandag 2 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina