naar Marker Nieuws indexpagina
Toekomstvisie Marken definitief ingediend bij gemeente Waterland
 
Na ruim een jaar hard werken door diverse werkgroepen van de Stichting Eilandraad Marken, is de 'Visie voor Marken op de Toekomst' met een begeleidende brief definitief ingediend bij gemeente Waterland (zie pdf's onderaan dit bericht). Op maandag 1 december 2014 hadden wij al de hoofdlijnen gepresenteerd tijdens onze Openbare Vergadering in dorpshuis Het Trefpunt.
 
Gemeente Waterland is nu aan zet en waarschijnlijk bespreekt de gemeenteraad de toekomstvisie al op donderdag 12 februari aanstaande. Raadsvergaderingen kunt u uiteraard bezoeken in het gemeentehuis in Monnickendam, maar worden ook uitgezonden via omroep PIM. Om een duidelijk handvat te geven voor het debat, dus wat verwachten wij vanuit Marken van gemeente Waterland, hebben wij de acties en wensen vanuit de toekomstvisie samengevat (zie pdf onderaan dit bericht).
 
Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten van het debat en bepalen van daaruit het vervolg. Daarbij constateren wij dat er sinds de doorstart in 2012 van de Eilandraad al heel veel zaken in beweging zijn gezet, maar ook resultaten zijn geboekt. Het mooiste voorbeeld daarvan zijn de begin 2014 opgeleverde tijdelijke jongerenwoningen aan de Hoogkamplaan.
 
     
Definitieve toekomst visie
Actie- en wensenlijst toekomstvisie
Brief aan gemeente Waterland
Gepubliceerd op maandag 2 februari 2015

Bron: Stichting Eilandraad Marken, dinsdag 3 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina