naar Marker Nieuws indexpagina
SP-fractieleider Emile Roemer bezoekt Marken
donderdag 5 februari 2015
In aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart aanstaande, heeft de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Emile Roemer, afgelopen donderdag Marken met een bezoekje vereerd. 

Rond de klok van elf arriveerde de heer Roemer op de algemene parkeerplaats van het schiereiland. Op Marken werd Roemer verwelkomt door onder andere Jacob Kes en Ferdinand Knaack.

Tijdens de wandeling naar de haven, werd Roemer bijgepraat door Kes over hoe de zorg in de gemeente Waterland is opgezet. Mevrouw Springer werd door het gehele gezelschap bezocht. Mevrouw Springer krijgt hulp van Buurtzorg en zij vertelde aan Roemer dat zij daar zeer tevreden over is. ‘Op deze wijze kan ik thuis op Marken blijven wonen’, aldus mevrouw Springer. Roemer opende bij mevrouw Springer het SP meldpunt Zorg Waterland - Edam/Volendam. Bij problemen over zorg kan een ieder dit melden op het telefoonnummer 06-17101780.

Na dit bezoek werd de plek bezocht waar de steiger voor riviercruiseschepen gepland was. Op deze plek kreeg Roemer ook een drinkmok en een vlag van Marken overhandigd door Stanley Appel.

Tegen de klok van twaalf kwam een einde aan het bezoek aan Marken en werd afscheid genomen van Roemer. Hij reed vervolgens door naar Haarlem.
Camera : Peter Hoins / interviews : Wouter Terpstra

Bron: Omroep PIM, vrijdag 6 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina