naar Marker Nieuws indexpagina
Klaverjasvereniging Marken bestaat vijftig jaar
Het bestuur van Klaverjasvereniging Marken proost op het jubileum
Café Restaurant 'Land en Zeezicht' op Marken was afgelopen zaterdag het adres waar vele leden en oud leden van Klaverjasvereniging Marken aanwezig waren. De Klaverjasvereniging bestaat vijftig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.
 
De vereniging werd in 1965 opgericht en begon in die tijd met ‘vier tafeltjes’ (16 leden).Thans heeft de vereniging 33 leden. Vele (oud)-leden met partner hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging, om het glas te komen heffen tijdens de twee uur durende receptie.
 
De oprichter was Cor Veer, welke nog steeds actief lid van de vereniging is. Cor Veer was destijds eigenaar van Hotel ‘Café de Jong’ en daar ontstond het idee om een Kaartvereniging te beginnen. Veel leden en oud leden hebben daar een kaartje gelegd. Nadat Cor gepensioneerd was, hebben nog twee eigenaren onderdak geboden aan de vereniging. Maar nadat de eerste locatie weer een ‘echte’ hotel functie kreeg, is de vereniging uitgeweken naar Café Restaurant ‘Land en Zeezicht’ aan de haven, waar zij al weer zes jaar zeer gastvrij worden ontvangen.
 
Vele bestuursleden hebben natuurlijk de revue gepasseerd, onder andere de ‘leden van verdienste’ Jan Schipper en Harm de Vries. De huidige voorzitter is Jan C. Zeeman, die inmiddels ook al weer bijna drie jaar deze functie bekleed. Willeke van den Berg is in 2010 als secretaris aangetreden en de financiën worden sedert 2013 bijgehouden door Cornelis Pieter de Waart.
 
Oprichter Cor Veer kon helaas door de ziekte de receptie niet bezoeken. Om die reden werd, ter gelegenheid van het vijftig jaar bestaan, een oorkonde en een mooie bos bloemen bij hem thuis overhandigd.
 
Na vijftig jaar nog steeds een bloeiende vereniging waar zich toch ieder jaar weer nieuwe leden bij aanmelden.

Bron: PepProductions, zaterdag 7 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina