naar Marker Nieuws indexpagina
Leerlingen in de race voor titel Waterlandse voorleeskampioen
Portefeuillehouder Jacob Kes in Waterlandse jury voorleeswedstrijd
 
Op 18 februari 2015 vindt om 14.45 uur in de bibliotheek in Monnickendam de lokale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Vijf leerlingen van Waterlandse basisscholen die “schoolkampioen” geworden zijn, nemen deel aan die voorronde. Om te beoordelen wie zich de Waterlandse voorleeskampioen mag noemen is een jury samengesteld. Portefeuillehouder Jacob Kes heeft zitting in deze jury.
 
Voorlezen is belangrijk 
Gemeente Waterland onderkent het belang van voorlezen. Portefeuillehouder Jacob Kes: “Voorlezen is heel belangrijk omdat het naar mijn mening bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Het is goed dat er op dat gebied allerlei initiatieven worden genomen. Met Karmac Bibliotheek Services en het Centrum voor Jeugd en Gezin werken wij al samen in BoekStart en deze voorleeswedstrijd past daar natuurlijk goed bij. Toen ik gevraagd werd om in de jury van de lokale voorleeskampioen zitting te nemen, heb ik ook onmiddellijk ja gezegd. Want hoe mooi is het als kinderen met elkaar wedijveren om de Waterlandse voorleeskampioen te worden? Dat geeft aan dat er gelukkig genoeg kinderen zijn die van lezen en voorlezen houden. Ik ben benieuwd wie er met de eer gaat strijken!”.
 
Procedure 
De winnaar van de lokale ronde gaat door naar de kwartfinale die op 21 maart 2015 in Hoorn wordt gehouden. Degene die daar als winnaar uit de bus komt, mag door naar de (provinciale) halve finale op 8 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De provinciale winnaars strijden op 27 mei in Utrecht om de titel Nationale Voorleeskampioen 2015.
 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De lokale rondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en provinciale Serviceorganisaties.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 12 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina