naar Marker Nieuws indexpagina
Sanne Zondervan Waterlandse voorleeskampioen
 
Ook in de regio Waterland werd afgelopen woensdag, 18 februari, in de Karmac bibliotheek aan 't Spil, een voorronde van de nationale voorleeswedstrijd gehouden. Vijf leerlingen kwamen langs om hun beste voorleesbeentje voor te zetten. Een driekoppige jury bepaalde wie een ronde verder mocht. Het was Sanne Zondervan uit Marken, die met de eer mocht strijken.
 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Karmac bibliotheken. Basisscholen die meedoen, kunnen zo hun leerlingen op een leuke manier stimuleren om te gaan (voor)lezen.

Sanne gaat door naar de kwartfinale op zaterdag 21 maart 2015 in Hoorn.
Degene die daar als winnaar uit de bus komt, mag door naar de (provinciale) halve finale op woensdag 8 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De provinciale winnaars strijden op woensdag 27 mei in Utrecht om de titel Nationale Voorleeskampioen 2015.

In de bieb van Monnickendam lieten de kandidaten horen dat ze heel goed konden voorlezen. Uiteindelijk mocht Sanne door naar de kwartfinale.
 
 De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De lokale rondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en provinciale Serviceorganisaties.
 

Bron: Dichtbij, donderdag 19 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina