naar Marker Nieuws indexpagina
Marja van Bijsterveldt bezocht Marken als gastspreker
Thijs Broer en Marja van Bijsterveldt
 
Marja van Bijsterveldt, voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Kabinet Rutte 1, was afgelopen vrijdag, in dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken, gastspreker tijdens een besloten bijeenkomst van de Stichting Eilandraad Marken, als afronding van de ‘Visie voor Marken op de Toekomst’.
 
Het bestuur van de Eilandraad had iedereen uitgenodigd, die direct of indirect heeft meegewerkt aan het samenstellen van de ‘Visie voor Marken op de Toekomst’, om het afronden van deze visie te vieren.
 
Deze bijeenkomst bestond uit een formeel en een informeel gedeelte.  Voor het formele deel had de Eilandraad als gastspreker Marja van Bijsterveldt uitgenodigd. Zij heeft naast haar bestuurlijke ervaring ook specifiek ervaring met dorpsvisies en de opvolging daarvan. Het gesprek met mevrouw Van Bijsterveldt verliep door middel van een interview met de op Marken wonende Thijs Broer, journalist van Vrij Nederland.  Na dit interview werden diverse vragen uit de zaal door mevrouw van Bijsterveldt beantwoord.
 
Na het interview hebben twee werkgroepen van de Eilandraad de stand van zaken gepresenteerd. De werkgroep ‘Toerisme’ in de persoon van Adriana Stam en de werkgroep ‘Promotie Marken als woonomgeving’ in de persoon van Kees-Jan Donkers.
Bij het onderdeel ‘Toerisme’ kreeg de voorzitter van de Eilandraad, Henk Zeeman, een (Engelstalige) scriptie van Willemijn Sluys overhandigd over het toerisme op Marken. Willemijn heeft een stageopdracht vervuld, in opdracht van de Eilandraad.
 
Na het formele gedeelte, werd met een borrel en een hapje gevierd  dat de Eilandraad de visie met alle werkgroepen heeft gerealiseerd; iets om trots op te zijn !
 
Henk Zeeman ontving de scriptie van Willemijn Sluys

Bron: PepProductions, zaterdag 21 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina