naar Marker Nieuws indexpagina
Keuzevrijheid Fysiotherapie
 
Patiënten kunnen zelf hun fysiotherapeut, huisarts, tandarts, verloskundige of wijkverpleegkundige blijven kiezen. De beroepsvereniging voor fysiotherapeuten (KNGF) heeft zich sterk gemaakt voor deze vrije keuze voor de fysiotherapeut. Met als resultaat dat deze keuze is veiliggesteld.
 
 Het is niet toegestaan voor een zorgaanbieder (bijvoorbeeld een specialist in een ziekenhuis) om keuzemogelijkheden voor patiënten weg te nemen. U kunt hierbij denken aan een afspraak tussen een huisarts of specialist om patiënten alleen maar naar een bepaalde fysiotherapeut te sturen. Deze afspraak is niet toegestaan.
 
De zorgaanbieder mag u dus niet sturen naar een bepaalde fysiotherapeut, hij mag u wel informeren over de mogelijkheden die u heeft.
 
 Het kiezen van een andere fysiotherapeut dan door uw zorgaanbieder is aanbevolen heeft geen gevolgen voor de vergoeding van de behandelingen. U blijft verzekerd, de behandelingen blijven vergoed vanuit de door u gekozen aanvullende verzekering en/of basisverzekering.
 
Bronnen:
Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie: www.kngf.nl
Autoriteit Consument en Markt: www.acm.nl
 
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Fysiogroep Waterland via dit emailadres, u kunt ook bellen met telefoonnummer 0299-653499 (Monnickendam) of 0299-601453 (Marken)
 
klik op het logo om naar de website van Fysiogroep Waterland te gaan

Bron: Fysiogroep Waterland, dinsdag 24 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina